• Získali sme cenu!

            16. 2. 2020

            11. kontraktačný deň cvičných firiem v Šali

            Podujatie pre stredoškolákov i tento rok pripravila Spojená škola Nivy v Šali. Cvičné firmy zaplnili sálu domu kultúry. Nechýbala pritom ani naša obchodná akadémia, ktorá predstavila novo založenú firmu THE HEAVEN WELLNESS & SPA s.r.o..

            Žiaci III.B si na voliteľnom predmete cvičná firma stanovili cieľ a cvične rozbehli svoje podnikateľské aktivity. Vo štvrtok 13. februára 2020 si pripravili svoj prezentačný stánok s propagačnými materiálmi i výzdobou stánku, kde mali osloviť potenciálneho zákazníka. Stredoškoláci si na vlastnej koži vyskúšali, čo je za podnikaním od prvotného nápadu až po jeho realizáciu.

          • Olympiáda Mladý účtovník 2020

            14. 2. 2020

            Dňa 11. februára 2020 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády Mladý účtovník, ktoré pripravila PK OEP. Zúčastnili sa ho vybraní žiaci štvrtých ročníkov. Žiaci preukázali vedomosti a zručnosti pri účtovaní rozličných účtovných prípadov v podvojnom účtovníctve v účtovnom programe OMEGA. Najlepšie výsledky pri riešení príkladu dosiahla Barbora Medveďová zo IV. B , ktorá nás bude spolu s Nikolou Drndovou zo IV. B (2. miesto) reprezentovať 24. marca 2020 na regionálnom kole Mladý účtovník na Ekonomickej univerzite v Bratislave.

            Úspešným riešiteľom blahoželáme a všetkým súťažiacim želáme veľa úspechov pri praktickej časti maturitnej skúšky.

        • Beseda s p. Kanabovou [Accenture]
          • Beseda s p. Kanabovou [Accenture]

            6. 2. 2020

             

            Žiaci II.B a IV.A triedy mali vzácnu príležitosť sa otvorene porozprávať s pani Alenou Kanabovou – senior manažérkou a corporate citizenship lead pre Slovensko vo firme Accenture. Beseda prebiehala v netradičnom kruhovom formáte, žiaci tak mali možnosť diskutovať takpovediac zoči-voči.

            Pani Kanabová nám rozprávala o jej kariérnej ceste, o tom ako profesne pochádza, tak ako naši žiaci, z ekonomicko-obchodného prostredia a o tom ako takáto skúsenosť môže byť výhodou v technologickej firme. Vzhľadom na to, že väčšina publika tvorili naše žiačky, sme sa špeciálne zaoberali témou žien v IT brandži.

            Na záver sme sa povenovali aj „zručnostiam budúcnosti“ a tomu, aké zručnosti sa našim žiakom zídu v 21 storočí, špeciálne ak by uvažovali nad kariérou v nadnárodnej spoločnosti.

            Veríme, že sme sa s pani Kanabovou nevideli naposledy a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

        • Školský turnaj v počítačových hrách
          • Školský turnaj v počítačových hrách

            5. 2. 2020

             

            Posledný januárový týždeň zorganizovali žiaci študentskej školskej rady premiérový školský turnaj v počítačových hrách. Súťažilo sa v troch herných kategóriách – FIFA20, CounterStrike a LeagueOfLegends. Formát turnaja vymysleli študenti koncom decembra spolu s p. uč. Horváthom, o organizáciu a promo sa postarali sami. Žiaci z II.A sa chopili administrácie školského Counter Strike serveru.

            Organizátorov potešila bohatá účasť - na turnaj sa zapísalo 64 žiakov našej školy. Vzhľadom na to, že naša škola disponuje kvalitným počítačovým vybavením, mohli sme vyhradiť štyri (!) učebne informatiky a paralelne hrať viacero hier naraz.

            Turnaj sa hral počas dvoch dní. Po pondelkovej skupinovej fáze, nasledovalo niekoľko hodinové playoff v stredu.

            Víťazom FIFA20 sa stal Andrej Čumakov z I.A. Gratulujeme!

          • AIESEC na našej škole

            4. 2. 2020

            Ako sa už stalo tradíciou, aj tento rok sa naša škola škola zapojila do projektu AIESEC – Educate Slovakia, ktorý je organizovaný medzinárodnou študentskou organizáciou AIESEC. Tento rok nás navštívili 2 študentky - dobrovoľníčky, Dea z Indonézie a Lesya z Ruska, ktoré s našimi tretiakmi strávili spolu 20 hodín, po desať v oboch triedach, okrem toho sa so žiakmi zúčastnili aj programu Svet médií v DK Zrkadlový Háj.

            Keďže projekt AIESEC prebieha v anglickom jazyku, bola to pre našich žiakov výborná príležitosť precvičiť si konverzáciu so svojimi rovesníčkami, pre ktoré je angličtina tiež cudzím jazykom, a súčasne sa dozvedieť veľa zaujímavých informácií o živote mladých ľudí v Rusku i v Indonézii

      • Kontakty

        • Obchodná akadémia
        • 02/62 41 24 04 (sekretariát) 02/62 41 23 95 (vrátnica)
        • Dudova 4 851 02 Bratislava Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje