• Násilie páchané na ženách, domáce násilie

            25. 11. 2021

            Pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti násiliu páchaného na ženách ( 25. november) si treba  pripomenúť, že aj u nás sú ženy - obete násilia, ktoré je páchané najmä za zatvorenými dverami domácností, zvlášť v dnešnej dobe, kedy je často rodina izolovaná z dôvodu karantény či lockdownu v domácom prostredí.

            O tom, ako rozpoznať takéto násilie, aké rôzne formy môže mať a čo robiť, keď sa žena stane obeťou násilia sa rozprávali naši druháci s policajnou preventistkou z okresného PZ Námestie hraničiarov kpt. Mgr. G. Grísovou.

          • Príležitosť na zmenu pred školou

            24. 11. 2021

            Dnešným dňom sme opäť dokázali, že na životnom prostredí nám záleží.Klimatické zmeny a zásahy do životného prostredia nám nie sú ľahostajné a sme si vedomí toho, že budúcnosť závisí od správania, aké zvolíme vo vzťahu k prírode a nášmu okoliu, školskému prostrediu.

            Tejto aktivite predchádzalo niekoľko projektov organizovaných v minulom školskom roku a preto pokračujeme, tentoraz vo výsadbe stromov pred školou. Najprv sme my, žiaci II.C a III.C vykopali výsadbové jamy podľa inštrukcií záhradnej architektky. Následne sme zasadili štyri stromy (hrab obyčajný stĺpovitý 2 ks a slivka čerešňoplodá Nigra 2 ks) pričom sme sa naučili používať potrebný substrát, hnojivo, kolky, a polkolky na ukotvenie stromov. Niektorí z nás sa naučili rezať s pílkou, ďalší tvoriť závlahový kruh. Veľká vďaka patrí zástupcom Americkej ambasády, ktorá výsadbu na škole financovala a taktiež vďaka tímu Brilliant Stars. 

          • Naučme sa viac o vode

            23. 11. 2021

            Škola, na základe vypracovaného projektu, získala z grantového programu Nadácie BVS pre stredné školy „Naučme sa viac o vode 2021“ finančné prostriedky, ktoré použila na nákup filtračného dávkovača vody bez nutnosti vymieňania barelov.

            Cieľom projektu je zvýšiť popularitu a záujem o pitie nesladenej vody u študentov a zamestnancov našej školy, ako aj osvojenie si prirodzeného pitného režimu bez zbytočného zvýšenia príjmu kalórií.Tento spôsob je praktickým a nákladovo efektívnym riešením s optimálnou hygienou pre školu.

            Filtračný dávkovač vody sme umiestnili v priestoroch jedálne, čím sme nahradili podávanie sladených nápojov počas vydávania obedov za čistú filtrovanú vodu. Prínosom pre školu je, že nie je potrebné vynakladať žiadnu ďalšiu prácu našich vlastných zamestnancov potrebnú pre objednávanie a manipuláciu s nápojmi. Ďalším prínosom je nepretržitá dodávka čistej vody, možnosť dopĺňania už použitých fliaš a zdravá náhrada za sladené alebo energetické nápoje.Je preukázateľné, že voda zvyšuje výkonnosť a vitalitu študentov, ktorá nahradí pitie džúsov, sladených nápojov alebo energetických nápojov, ktoré spôsobujú opačný efekt. Kvalita vody z filtračných automatov nie je ovplyvnená dlhšou dobou pracovného voľna (víkendy, dovolenky alebo prázdniny).

            Študenti a zamestnanci školy budú mať prístup kedykoľvek ku čistej vode bez potreby zmeny fľaše.

            Napísala: Ing. Nina Korchaníková

          • Medzinárodný veľtrh cvičných firiem

            19. 11. 2021

            V dňoch 15. – 16. novembra 2021 sa uskutočnil Medzinárodný veľtrh cvičných firiem online – MVCF ONLINE 2021. Medzinárodného veľtrhu sa zúčastnili žiaci III. B triedy, ktorí sa zapojili do súťaží v troch kategóriách – leták, instagram post a elektronická prezentácia. Konkurenciou bolo 72 cvičných firiem zo Slovenska a zahraničia. Obidve naše cvičné firmy Bio-Farma u Dudášov, s. r. o. a Diamond Swan, s. r. o. sa síce neumiestnili, avšak sme vďační za túto skúsenosť, ktorá nás bude ďalej motivovať.

            Ing. Kristína Vlková

          • Informatická súťaž iBobor

            19. 11. 2021

            V mesiaci november, dňa 11.11.2021 sa naša škola zúčastnila celoslovenskej informatickej súťaže iBobor. Záujem u študentov bol prekvapivý. Zapojiť sa mohli študenti prvého, druhého, tretieho a štvrtého ročníka. V rámci súťažnej kategórie Junior, v ktorej aj naši študenti zúčastnili sa zapojilo 10500 študentov z celého Slovenska. Mená najlepších za školu sú Nikol Kováčiková II. C ; Erik Valentín II.E ; Alexander Pallesitz II.E; Michal Hledík II.E; Robert Majerík II.E; Kristína Mária Mezeiová I.C a Šimon Ebský I.B.

            Úspešným riešiteľom blahoželáme!

          • Záložka do knihy spája slovenské školy

            16. 11. 2021

            P. O. Hviezdoslav - 100. výročie úmrtia

            B. S. Timrava – 70. výročie úmrtia

            Pod týmto názvom Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave vyhlásila už 10. ročník celoslovenského projektu pre stredné školy. Do projektu sa zapojila aj naša škola.

            Prváci vyrábali umelecké diela – záložky, ktoré slúžia nielen na podporu čítania, ale umožňujú študentom nadviazať kontakty s vyžrebovanou partnerskou školou. V tomto roku sa ňou stala Stredná odborná škola obchodu a služieb v Čadci..

          • ODBORNÁ PREDNÁŠKA – ONLINE MARKETING

            16. 11. 2021

            Žiaci III.C zamerania marketing vo finančných službách  mali možnosť dozvedieť sa zaujímavé informácie z online prostredia. Peter Gažo - google expert, diskutoval so žiakmi  na témy Tvorba a optimalizácia reklamných kampaní na Google, vývoj aplikácií, webdesign, reklama na facebooku.

            Zodpovedal na otázky, ktoré sa žiaci pýtali a zaujímali ohľadom aktivít influencerov, úspešných reklám,  Tik Toku, Idea makerov, sociálnych sietí FB, instagram a iné.

            Ďakujeme za príležitosť dozvedieť sa viac zo sveta sociálnych médií.

      • Kontakty

        • Obchodná akadémia
        • 02/62 41 24 04 (sekretariát) 02/62 41 23 95 (vrátnica)
        • Dudova 4 851 02 Bratislava Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje