• Spolupracujeme s partnerskými krajinami online

            21. 2. 2022

            Medzinárodný projekt eTwinning

            V tomto školskom roku sa žiaci 1.F triedy zapojili do medzinárodného projektu eTwinning. Aby sme mohli, čo najviac komunikovať v anglickom jazyku a spolupracovať so zahraničnými školami snažíme sa pravidelne zúčastňovať stretnutí. Tieto stretnutia prebiehajú v podvečerných hodinách online. Žiaci sa pripájajú z domu prostredníctvom aplikácie ZOOM. Posledné online stretnutie sa uskutočnilo dňa 15.februára o 17:00 hod. Na toto stretnutie sme vytvorili spoločnými silami naozaj zaujímavé aktivity, ktoré slúžili na preverenie našich nových poznatkov i na opakovanie toho, čo sme sa už naučili.

            Prvou spomínanou aktivitou bol Kahoot kvíz. Síce sa dá povedať, že patrí medzi tie tradičnejšie, my sme však zapojili kreativitu a dopracovali sa k otázkam, ktoré aspoň trošku potrápili zahraničných študentov. Následne sme boli rozdelení do tzv. Breaktout rooms, kde sme mali možnosť sa viac spoznať navzájom, dozvedieť sa niečo o kultúre našich partnerov a zároveň si vyskúšať vzájomnú spoluprácu. Taktiež sme si preverili naše komunikačné schopnosti a dá sa povedať, že sme si mohli vyskúšať aj rolu učiteľa. Od začiatku to síce nešlo všetko úplne podľa našich predstáv, ale odhodlanosťou a chuťou pracovať sa nám podarilo predstaviť im aktivity, ktoré sme si pre nich pripravili. Spoločnými silami sme sa dopracovali k správnym riešeniam, aj keď to nebolo úplne jednoduché nakoniec sme to zvládli. Takéto online stretnutia sú veľmi dobrá skúsenosť, pretože nám prinášajú nové skúsenosti a zážitky a už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie.  

            Veľká vďaka patrí pani profesorke PaedDr. Bršťákovej, ktorá celý projekt eTwinning koordinuje.

            Napísala: Karin Tvrdoňová – 1.F

          • Olympiáda ľudských práv - krajské kolo

            16. 2. 2022

            Dňa 10. 2. 2022 sa uskutočnilo krajské kolo 24. ročníka Olympiády ľudských práv. Aj tento rok sa kvôli pandemickým opatreniam súťažilo dištančne, žiaci však pracovali v škole na školských počítačoch, nie doma. 

            Našu školu reprezentovali František Hlubík z III. C a Martin Fríbert z II. C. Obaja veľmi dobre obstáli v ťažkej konkurencii a stali sa úspešnými riešiteľmi OĽP. 

            Blahoželáme! 

          • Projektové vyučovanie v predmete POE v ANJ - II.E

            8. 2. 2022

            Projektové vyučovanie považujeme za efektívny spôsob výučby, ktorý nám umožňuje aktívne zapojiť žiaka  do vyučovacieho procesu. Práca nad projektom privedie žiakov k premýšľaniu nad tým, čo sa vlastne na hodine preberá a ako je možné to využiť alebo nájsť v praktickom živote. V neposlednom rade aktívne zapojenie v projekte podporuje tvorivosť a kritické myslenie našich žiakov a učí ich k spolupráci, k lepšiemu definovaniu potrieb a hlavne k zodpovednosti voči tímu. 

            Cieľom projektového vyučovania v 2.E v prvom polroku bolo pretavenie nových vedomostí z predmetu Podniková ekonomika v anglickom jazyku do praktických ukážok, ako aj využitie novej slovnej zásoby pri  prezentácii projektu tímu. Zároveň to bola skúška logistiky projektu, uvedomenia si dôležitosti efektívnej komunikácie, nakoľko sme počas prác absolvovali aj v triede karanténu. Žiaci mali možnosť sa lepšie spoznať navzájom a plne využiť našu projektovú miestnosť, ktorej poloha aj rozmiestnenie napomáha tomuto druhu vyučovania.  

            Ing. Denisa Pearson 

      • Kontakty

        • Obchodná akadémia
        • 02/62 41 24 04 (sekretariát) 02/62 41 23 95 (vrátnica)
        • Dudova 4 851 02 Bratislava Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje