• EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV

            26. 9. 2023

            Žiaci našej školy si spoločne pripomenuli Európsky deň jazykov dňa 26. 09. 2023 prezentáciou rôznych krajín a jazykov. Cieľom Európskeho dňa jazykov je upozorniť na dôležitosť učenia sa jazykov, podporiť rozvoj viacjazyčnosti, jazykovej a kultúrnej rozmanitosti, interkultúrneho porozumenia i celoživotného vzdelávania. Každá trieda bola špecificky vyzdobená podľa krajiny, ktorú prezentovala. Žiaci boli kreatívni a na túto príležitosť sa výborne pripravili rôznymi kvízmi, súťažami, prezentáciami a v neposlednom rade aj ochutnávkami národných špecialít. Prezentované boli jazyky a krajiny ako Taliansko, Španielsko, Francúzsko, Česko, Chorvátsko, Nemecko, Poľsko, Rakúsko, Maďarsko a mnohé iné.

            Srdečne blahoželáme výhercom za odbor obchodná akadémia:

            1. miesto získala 3.B s prezentáciou krajiny Ukrajina
            2. miesto získala 2.C s prezentáciou krajiny Maďarsko
            3. miesto získala 2.B s prezentáciou krajiny Taliansko

            Srdečne blahoželáme výhercom za odbor obchodná akadémia bilingválna:

            1. miesto získala 1.F s prezentáciou krajiny Turecko
            2. miesto získala 2.E s prezentáciou krajiny Holandsko
            3. miesto získala 1.E s prezentáciou krajiny Francúzsko

             

            Výhercovia na 1. miestach získavajú 1 dňový výlet podľa vlastného výberu.

            Triedy umiestnené na 2. a 3. miestach uvoľníme z vyučovania na aktivity organizované školou.

             

            Mgr. Iva Berešová

          • Župný športový deň stredoškolákov

            25. 9. 2023

            So začiatkom školského roka už máme za sebou úspešný Župný športový deň stredoškolákov, ktorý sa uskutočnil 21.septembra na štadióne Mladej Gardy STU, ktorého sa každoročne zúčastňuje vyše 1500 stredoškolákov Bratislavského kraja. Počas krásneho slnečného dňa plného športu, silných emócií a endorfínov, sa aj našim študentkám podarilo úspešne umiestniť v niekoľkých športových disciplínach.  

            Naše najväčšie úspechy v športových hrách bolo dosiahnutie 2. miesta vo florbale, 3. miesta vo futbale a len o vlások nám ušlo 3. miesto v beachvolejbale, čiže dievčatá obsadili aj tak krásne 4. miesto. Konkurencia bola silná, ale dievčatá bojovali do poslednej sekundy.  

            Ani v atletike naše študentky nezaháľali a dostali sa na popredné priečky v behu na 800m (3. miesto Grmanová Laura, 4. miesto Karkušová Barbora) a v skoku do diaľky (2. miesto Grígelová Karen).  

            Po prvýkrát sme sa tohto roku zapojili aj do vedomostnej súťaže o olympizme, v ktorej sa naše družstvo v zložení Zvodová Sofia, Kochanská Simona a Radičová Tamara umiestnili na 6. mieste z 19 zúčastnených.  

            Tešíme sa na ďalší rok a veríme, že sa nám podarí konečne získať putovný pohár Michala Nálepku pre našu školu. 

             

            Mgr. Zuzana Petreková

          • Biela pastelka

            25. 9. 2023

            V piatok 22. septembra 2023 sa uskutočnil ďalší ročník verejnej zbierky Biela pastelka, ktorá je zameraná na pomoc nevidiacim a slabozrakým. Naša škola chcela aj tento rok aktívne pomôcť, a tak vybraní žiaci druhých a tretích ročníkov (II. E, III. A, III. C a III. E) stáli 6 hodín na určených miestach v Bratislave a vyberali dobrovoľné príspevky od okoloidúcich. Časť zbierky prebiehala aj priamo na našej škole. Tu nás veľmi potešila ochota a spolupatričnosť našich žiakov a aj celého pedagogického zboru. Ďakujeme všetkým za pomoc s touto krásnou akciou a už teraz sa tešíme na ďalší ročník!

             

            Mgr. Iveta Litterová

          • KURZ OCHRANY ŽIVOTA A ZDRAVIA

            20. 9. 2023

            Netradične aj tradične, ale hlavne poučne! Aj v tomto duchu sa v dňoch 11.-13. septembra 2023 konal každoročný Kurz ochrany života a zdravia pre žiakov 3. ročníka. Tentokrát sme ho spestrili o vojenské prednášky a showprogram Čestnej stráže SR, ktorá zavítala na našu školu po prvýkrát! Ako zvyčajne sme v utorok navštívili Malý Draždiak, kde si mohli naši študenti vyskúšať dýchanie a masáž srdca na cvičnej figuríne, plynovú masku, či dokonca streľbu zo vzduchovky. Neboli ukrátení ani o vedomosti z topografie, civilnej ochrany a ochrany životného prostredia na Slovensku. Čerešničkou za kurzom bolo absolvovanie branného preteku v okolí Kamzíka v Malých Karpatoch, kde už boli žiaci odkázaní v skupinkách sami na seba. Tu využili svoje zručnosti a nadobudnuté skúsenosti a zmerali si svoje sily v orientácii v teréne s pomocou mapy, moderných aplikácií a zároveň zbierali informácie napr. o miestnej biodiverzite, histórii oblasti, či dobe rozkladu odpadov. Spríjemnením na trase boli aj učiteľskí psí chlpáči alebo studená kofola v miestnych bufetoch. Ale nebolo to ,,lážo-plážo", všetka žiacka aktivita bola zaznamenávaná a na čas! Vyhodnotili sme najrýchlejšie skupinky, ale našli sa aj takí, ktorí to stavili na precízne vypracovanie pracovného listu. Niektorí sa chvíľkou strácali, ale najdôležitejšie je, že si to všetci pekne užili a v zdraví sa vrátili do cieľa. 

             

            Mgr. Zuzana Petreková

      • Kontakty

        • Obchodná akadémia
        • 02/62 41 24 04 (sekretariát) 02/62 41 23 95 (vrátnica)
        • Dudova 4 851 02 Bratislava Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje