• Prezentácia ako forma overenia novo - nadobudnutých zručností v bilingválnych triedach

            31. 3. 2022

            Prezentačné zručnosti, ako aj schopnosť diskutovať a obhajovať svoje vlastné názory patria medzi základné komunikačné zručnosti a na ich rozvoj sa snažíme vplývať už od prvého ročníka. Prezentovanie si vyžaduje náročnú prípravu a je o to zložitejšie, ak sa o to pokúsime v cudzom jazyku.

            Pri samotnom prezentovaní zohrávajú veľkú úlohu emócie a tréma, preto sme sa na vyučovacích hodinách Business English venovali tejto téme z mnohých uhlov – vysvetlili sme si, ako a prečo udržovať očný kontakt, prečo je potrebné tému na začiatku predstaviť, koľko informácií je tak akurát, ako pracovať s hlasom, ale aj ako odpovedať na rôzne otázky publika, zvlášť na tie, na ktoré nepoznáme odpoveď. Každý žiak mal možnosť si vyskúšať aké to je predniesť tému, ktorá je mu blízka a priblížiť ju svojim spolužiakom tak, aby ho zaujala.

            Táto skúsenosť, či už na strane prezentujúceho alebo publika nám ukázala, na čo máme klásť dôraz, ak chceme osloviť širšie publikum a posunula ďalej naše hranice komfortu. Po všetkom tom strese sme všetci vyšli bohatší o novú skúsenosť.

            Obzvlášť emotívne boli prezentácie Nazara Kharchuka o Ukrajinskom konflikte a jeho histórii, ale aj o čosi menej diskutovaná téma o Severnej Kórei prezentovanej Ninou Ácsovou. Nevyhli sme sa ani kontroverzným témam ako Feminizmus, LGBT práva, aj téma obťažovania, ktoré výborne spracovali žiačky 1.F – Čéryová Stela, Kmecová Vanessa a Krejčová Karolína. 1.E trieda si s prezentovaním poradila rovnako dobre a niektorí sme tajili dych pri prezentácii od Sary Ismani na tému minulých životov a obohatila nás aj téma Fast fashion od Laury Kásovej, fotografia ako hobby od Petra Horenského a Spánok a naše sny od Simony Kochanskej a ďalšie.

            Už teraz sa tešíme na naše ďalšie spoločné zážitky pri učení a poznávaní.

            Ing. Denisa Pearson

          • Deň učiteľov

            30. 3. 2022

            Pri príležitosti sviatku Dňa učiteľov sa pedagógom našej Obchodnej akadémie cez školský rozhlas prihovorila žiačka 2.E Viktória Živnová. V mene všetkých študentov školy sa pedagógom poďakovala za ich náročnú a obetavú prácu.

             

          • Shopping and Advertising

            25. 3. 2022

            Žiaci z I. E a I. F dostali v rámci vyučovacích hodín anglickej konverzácie tému „nakupovanie a reklama“. Úlohou bolo vyskúšať si prácu kreatívcov z reklamných agentúr. Počas vyučovania sa kládol dôraz na rozvoj kreatívneho myslenia, vzájomná spolupráca medzi žiakmi a vyučujúcim. Zadaním bolo:

            • vytvoriť reklamný plagát na neobyčajný tovar - modrý rúž, tenisky s kolieskami, obrovské kladivo, atď.

            Kreativita našich žiakov sa prejavila na uvedených fotografiách. 

            Napísala: Mgr. Michaela Malinkovičová

          • Zdravý životný štýl

            25. 3. 2022

            V marci prebieha v 1. a 2. ročníkov aktivita školskej psychologičky PhDr. Jany Pavlíkovej Zdravý životný štýl. Žiaci sa oboznamujú s dôležitými otázkami ako význam duševného zdravia ako aj poukázanie na faktory, ktoré ovplyvňujú zdravie človeka a prispievajú k jeho zachovaniu a kvalite.

          • Erasmus +

            20. 3. 2022

            Dňa 18.03.2022 sme v spolupráci s vedením školy, s p. uč. Schvartzovou a žiakmi 4. ročníka, ktorí už absolvovali prax v zahraničí v rámci programu, odprezentovali žiakom tretích ročníkov možnosť zúčastniť sa na programe Erasmus +. V rámci tohto programu žiaci v školskom roku 2021/2022 absolvovali prax v Španielsku, v slnečnej Malage. Budúcoroční štvrtáci sa budú môcť programu Erasmus+ zúčastniť v septembri v budúcom školskom roku a absolvovať tak prax v 4. ročníku v Španielsku vo Valencii.

            Veríme, že našich tretiakov zaujala možnosť zúčastniť sa na programe Erasmus+, spoznať novú krajinu, kultúru, nových ľudí a rozšíriť si tak obzory a jazykové zručnosti.

          • Nové trendy vo vzdelávaní

            8. 3. 2022

            MOOC - “Massive Open Online Courses”, ponúka bezplatné vzdelávanie v online prostredí bez limitovania veľkosti “triedy”. MOOC predstavuje nový trend vzdelávania, ktorý je dostupný pre neobmedzené množstvo študentov, ktorí sa učia za pomoci prednášky, videí, rôznych interakcií a online diskusií s lektorom a študentami z celého sveta.

            MOOC zjednodušene označuje online kurz, ktorý umožňuje používateľom z celého sveta učiť sa ten istý materiál vo flexibilnom učebnom prostredí. Študent sa môže nachádzať kdekoľvek na svete, pretože všetky zdroje sú online a tiež nevyžadujú predošlé znalosti.

            Výzvu študovať MOOC kurzy sponzorované americkou vládou našej škole prezentovala americká ambasáda. Výzvu prijali naši žiaci prvého ročníka bilingválneho štúdia v 1.E a 1.F a niektorí už majú svoje prvé certifikáty.

            Peter Horenský, Sára Ismani, Daša Ferkovová - gratulujeme! Prajeme veľa úspechov v ďalšom vzdelávaní.

            Napísala: Ing. Denisa Pearson

      • Kontakty

        • Obchodná akadémia
        • 02/62 41 24 04 (sekretariát) 02/62 41 23 95 (vrátnica)
        • Dudova 4 851 02 Bratislava Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje