• Projekt English eGrammar získal ocenenie Európska značka pre jazyky

            30. 1. 2024

            Projekt English eGrammar, na ktorom v školskom roku 2022/2023 pracovali žiaci 1.E triedy pod vedením PaedDr. Ivany Bršťákovej získal ocenenie Európska značka pre jazyky.  

            Európska značka pre jazyky je súťaž, ktorej cieľom je zviditeľniť inovatívne projekty Erasmus+ a eTwinning, ktoré kreatívnym spôsobom prispievajú k zvyšovaniu kvality jazykového vzdelávania na Slovensku

            Do súťaže sa mohli zapojiť organizácie, ktoré realizovali národné alebo medzinárodné projekty so zameraním na viacjazyčnosť, výučbu a učenie sa cudzích jazykov. 

            Hodnotenie kvality projektu prebiehalo v dvoch kolách: 

            1. V prvom kole projekty získali hodnotenie na základe kritérií kvality 
            2. V druhom kole dostali súťažné projekty priestor na osobnú prezentáciu.  

             

            Porota bola zložená z nezávislých odborníkov v oblasti jazykového vzdelávania, ktorí reprezentujú MŠVVaŠ SR, Národný inštitút vzdelávania a mládeže a zahraničné kultúrne a jazykové inštitúty. Členom národnej poroty bol aj nezávislý zahraničný jazykový expert.  

            Získať toto ocenenie nebolo vôbec jednoduché. Do súťaže bolo zapojených niekoľko kvalitných projektov z viacerých stupňov vzdelávania. Teší nás, že práve náš projekt bol jedným z ocenených súťažných príspevkov.  

            7. decembra 2023 Národná agentúra programu Erasmus+ pre vzdelávanie a odbornú prípravu zorganizovala Adventný koncert v Primaciálnom paláci Bratislave. Koncert sa uskutočnil pri príležitosti slávnostného odovzdávania Európskej ceny za inovatívne vzdelávanie, národnej súťaže Moje zručnosti, môj talent a ceny Európska značka pre jazyky.

            Ocenenie si prevzali riaditeľ školy Mgr. Dominik Križanovič a koordinátorka projektu PaedDr. Ivana Bršťáková

            link na video: 

            https://youtu.be/2fw3q0g5fSw?si=aBrt8PHYAJfSlz_B

             

            PaedDr. Ivana Bršťáková

             

          • Lyžiarsky výcvik na Donovaloch

            30. 1. 2024

            S príchodom nového roka máme za sebou už aj prvý turnus lyžiarskeho výcviku so žiakmi bilingválneho štúdia, ktorý sa uskutočnil v termíne od 14. do 19. januára 2024 v lyžiarskom stredisku na Donovaloch. 

            Horské slnko nás síce za tých 6 dní veľmi neopálilo, ale aj tak si žiaci užili skutočnú tatranskú zimu. Snehové podmienky boli výborné a aj úplní začiatočníci zdolávali lyžiarske svahy už na druhý deň. 

            Okrem kvalitnej lyžovačky spoznávali okolie Donovál, ale aj utužovali triedny kolektív. Atmosféra na lyžiarskom kurze bola aj tento rok nezabudnuteľná a endorfíny nechýbali ani vo štvrtok na pretekoch v zjazdovom lyžovaní.

            Práve tu prekvapili svojimi lyžiarskymi zručnosťami Katarína Kvietková a Lukáš Švarc, ktorí si odniesli absolútne prvenstvo medzi svojimi spolužiakmi. Lyžiarsky výcvik dopadol na jednotku a všetci sme sa vrátili zdraví a s množstvom zážitkov naspäť do Bratislavy. 

             

            Napísala: Mgr. Zuzana Petreková

      • Kontakty

        • Obchodná akadémia
        • 02/62 41 24 04 (sekretariát) 02/62 41 23 95 (vrátnica)
        • Dudova 4 851 02 Bratislava Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje