• EURÓPSKY DEŇ JAZYKOV

            27. 9. 2022

            Žiaci našej školy si spoločne pripomenuli Európsky deň jazykov dňa 26. 09. 2022 prezentáciou rôznych krajín a jazykov. Cieľom Európskeho dňa jazykov je upozorniť na dôležitosť učenia sa jazykov, podporiť rozvoj viacjazyčnosti, jazykovej a kultúrnej rozmanitosti, interkultúrneho porozumenia i celoživotného vzdelávania. Každá trieda bola špecificky vyzdobená podľa krajiny, ktorú prezentovala. Žiaci boli kreatívni a na túto príležitosť sa výborne pripravili rôznymi kvízmi, súťažami, prezentáciami a v neposlednom rade aj ochutnávkami národných špecialít. Prezentované boli jazyky a krajiny ako Taliansko, Španielsko, Francúzsko, Česko, Poľsko, Rakúsko, Maďarsko a mnohé iné. Žiakov veľmi podporilo vedenie školy a v spolupráci s učiteľmi sme si celú aktivitu spoločne náramne užili. Zároveň srdečne blahoželáme výhercom:

            1. miesto získala 1.E s prezentáciou krajiny Švédsko
            2. miesto získala 2.A s prezentáciou krajiny Francúzsko
            3. miesto získala 2.E s prezentáciou krajiny Taliansko

            Ing. Katarína Repáková

          • Monitoring odbornej praxe v zahraničí – Valencia, Španielsko

            26. 9. 2022

            Štvrtáci Obchodnej akadémie Dudova mali v septembri odbornú prax vo vybraných firmách na Slovensku aj v zahraničí. V tomto školskom roku mali  možnosť vycestovať za odbornou praxou do Valencie cez program Erasmus+. Cieľom programu Erasmus+ je dosiahnuť, aby sa vzdelávacia mobilita stala realistickou možnosťou v rámci školského vzdelávania. Tento program slúži na podporu uznávania vzdelávacích výstupov žiakov v rámci období mobility v zahraničí. Počas monitoringu odbornej praxe som mala možnosť skontrolovať žiakov ako nadobúdajú pracovné skúsenosti a jazykové zručnosti v pracovnom prostredí firiem. Odbornú prax mali možnosť žiaci vykonávať počas 10 dní v troch spoločnostiach, kde sa venovali administratíve, činnostiam v maloobchode, marketingu, komunikácii so zákazníkmi a iné. Vo voľnom čase mali možnosť spoznávať krajinu, kultúrne rozdiely, gastronómiu, kurz španielčiny a životný štýl vo Valencii.

            Tieto skúsenosti budú štvrtáci prezentovať žiakom nižších ročníkov ako možnosť zapojiť sa do programu Erasmus+ v nasledujúcich rokoch.

            Mgr. Iva Berešová

          • BIELA PASTELKA

            23. 9. 2022

            Dňa 23. septembra 2022 sa konala verejná zbierka Biela pastelka na pomoc nevidiacim a slabozrakým. Naša škola sa tiež rozhodla pomôcť,  a tak vybraní žiaci II. A, II. B a II. C počas celého vyučovania vyberali dobrovoľné príspevky v uliciach Bratislavy. Týmto im ešte raz ďakujeme za ich ochotu a odhodlanie. Zároveň ďakujeme aj Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska, že nám umožnili podporiť dobrú vec.

            Mgr. Iveta Litterová

          • KURZ OCHRANY ŽIVOTA A ZDRAVIA

            23. 9. 2022

            Naši tretiaci sa zúčastnili trojdňového kurzu ochrany života a zdravia, ktorý pozostával   zo zaujímavých teoretických informácií ale aj praktických činností.

            Počas prvého dňa sa žiaci v rámci teórie oboznámili s topografiou a dozvedeli sa aj niečo o civilnej ochrane obyvateľstva. O niečo praktickejšia bola streľba zo vzduchovky, kde si žiaci vyskúšali streľbu na terč. Nechýbala ani teoreticko-praktická prednáška o prvej predlekárskej zdravotnej pomoci, kde sa žiaci dozvedeli ako môžu v prípade núdze reagovať a pomôcť ľudom v život ohrozujúcom stave.

            V druhý deň sme sa vybrali do Malých Karpát, kde nás čakalo krásne prostredie a takisto aj počasie. Žiaci zvládli úctyhodných 10 kilometrov v miernom stúpaní a po tejto túre sa príjemne unavení pobrali domov aby sa pripravili na posledný deň kurzu.

            V posledný deň kurzu našich žiakov čakala previerka teoretických poznatkov ale aj fyzickej zdatnosti. Žiaci mali pripravenú trať so stanovišťami, ktorú mali odbehnúť za čo najlepší čas a zároveň nazbierať na stanovištiach čo najviac bodov.

            Dúfame, že tieto poznatky žiakom vydržia v pamäti čo najdlhšie a budú pripravení na rôzne situácie, ktoré sa v živote môžu prihodiť.

            Mgr. Matej Bodnár

      • Kontakty

        • Obchodná akadémia
        • 02/62 41 24 04 (sekretariát) 02/62 41 23 95 (vrátnica)
        • Dudova 4 851 02 Bratislava Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje