• Vážený pedagogický zbor a milí žiaci,

            9. 2. 2024

            radi by sme Vás pozvali na výstavu obrazov študentskej firmy GlassArt a balzamov na pery s prídavkom CBD firmy Tedyxo!✨♻️💋💄 Na výstave budete mať príležitosť si pozrieť, objednať a dokonca aj zakúpiť obrazy a balazmy na pery v týchto cenách:

            Glassart obrazy🍾

            -  malý 20€

            -  stredný 30€

            - veľký 40€

            Tedyxo Balzamy na pery s prídavkom CBD💋

            - 5€

            Výstava glassart je taktiež spojená s aukciou, čo znamená, že 2€ zo zisku každého obrazu budú smerovať na dobrú vec❤️

            Na výstavu sa môžete tešiť 14.2. na Valentína 💕 počas každej prestávky v respíriu školy. 

            ✨Pre viac info navštívte instagram @glassart.sk  a  @tedyxo.sk✨

            Tešíme sa na Vás :)

          • Krajské kolo v SIP

            8. 2. 2024

            Dňa 7. februára 2024 sa uskutočnilo na OA Nevädzová Krajské kolo v SIP (spracovanie informácií na počítači). V disciplíne 10-minútový odpis na rýchlosť a presnosť sa na 3. mieste umiestnila naša všestranne talentovaná žiačka Laura Baranová. Ako jediná zo všetkých súťažiacich  absolvovala aj druhú disciplínu UTX – úprava textu na počítači, v ktorej získala krásne 2. miesto. V súťažnej disciplíne 10-minútový odpis získali: 4. miesto – Adrian Podstupka, 6. miesto Adrián Kollarovič. Certifikát za účasť na súťaži dostali aj ďalší dvaja žiaci našej školy, a to Kornélia Burghardtová a Patrik Uhrinčať. Ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a prajeme mnoho ďalších úspechov v súťažiach!!

            Ing. Oľga Skubeňová

          • SACRUM

            8. 2. 2024

            Ako súvisí hudba s matematikou, optika s architektúrou, anatómia s rečou a jazykom? Čo majú spoločné Matrix a Apolónov chrám v Delfách alebo Margaret Thatcherová s frázou „videl som to na vlastné oči“? Na tieto otázky hľadali odpovede žiaci I.A a II.B triedy v stredu 07.02.2024 v divadle Ludus na predstavení  Sacrum - vzdelávanie umením v performance lecture Andreja Kalinku a jeho kolektívu.

            Renesančný človek mal oproti nám výhodu – všetko jeho poznanie sa dopĺňalo a navzájom vysvetľovalo. Mohol jasnozrivo hľadieť na celý svet a vnímať jeho jednotu. Architektúra, anatómia, umenie – všetko akoby malo spoločnú os poznania. Os sacrum, alebo krížovú kosť, ktorá celú kostru ľudských znalostí držala pokope a dávala im spoločný zmysel.

            Užili sme si pocit renesančného človeka v umeleckej prednáške SACRUM – vizuálnej a hudobnej prednáškovej montáži, v ktorej sú informácie z neurovedy, architektúry, psychológie a filozofie prepojené do nečakaných a objavných súvislostí.

            Reťaz úvah bola prepojená originálnymi hudobnými skladbami trio performerov, hudobníkov a spevákov. Andrej Kalinka – prednáša a hrá divadelnú esej na tému ľudskej schopnosti vnímať, poznávať, osvojovať si a pretvárať okolitý svet.

            Cieľom inscenácie bolo nadchnúť žiakov pre štúdium a získavanie nových informácií o svete okolo nás. 

            Mgr. Ivana Virsiková

          • FINANČNÁ SLOBODA

            7. 2. 2024

            V stredu 7. februára 2024 sa žiaci III.B zúčastnili workshopu s názvom Finančná sloboda, na ktorom si mali možnosť pomocou hry ,,Finančná sloboda“ vyskúšať, ako fungujú rôzne typy investovania do akcií či do dlhopisov. Pomocou tejto certifikovanej hry sa naučili, ako hospodáriť so svojimi peniazmi a taktiež mnohé iné podstatné informácie, ktoré im pomôžu finančne riadiť svoju budúcnosť. Po dohraní hry boli žiakom predstavené skutočné scenáre, ako dokáže investovanie do akcií zarobiť ľudom peniaze a ako im dokážu zhodnotené peniaze zabezpečiť pohodlný dôchodok.

            Za spoluprácu ďakujeme PaedDr. Zuzane Brisudovej okresnej riaditeľke zo spoločnosti OVB a našej študentke 4. ročníka L. Némethovej.

            Napísala: III.B

          • Peter Jedinák, študent OA na ZOH Mládeže

            6. 2. 2024

            Naša škola sa môže pochváliť úspešným športovcom Petrom Jedinákom, ktorý je z triedy 3. F a ako historicky prvý slovenský skeletonista sa zúčastnil olympijského podujatia. Súťažil na ZOH Mládeže v kórejskom Kangwone. V súťaži skončil po súčte 2 kôl na 13. mieste. Srdečne blahoželáme k tomuto výsledku a sme radi, že máme na škole takýchto šikovných študentov. 

             

            Mgr. Iva Berešová

             

            Foto:

            1.-OIS/ Thomas Lovelock

            2.-ANOC/ William Lucas

            3.-ANOC/ Gaspar Nobrega

             

          • Súťaž v písaní na klávesnici počítača ZAV Zvolen 2024

            1. 2. 2024

            Žiaci našej školy sa zúčastnili on-line súťaže v písaní na počítači ZAV Zvolen 2024.

            Písali 25 minútových odpisov a dve desaťminútovky s penalizáciou 50 a 100 úderov za chybu. Reprezentovalo nás 13 žiakov z 2. – 4. ročníka. Každý žiak súťažil sám za seba a zároveň tvorili jeden tím.

            V súťaži jednotlivcov sa Laura Baranová zo 4. A umiestnila celkovo na krásnom 24. mieste z celého Slovenska. V súťaži družstiev sme sa umiestnili na 10. mieste spomedzi všetkých zúčastnených škôl.

            Všetkým našim žiakom gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu.

            PaedDr. Soňa Kristlová

          • Projekt English eGrammar získal ocenenie Európska značka pre jazyky

            30. 1. 2024

            Projekt English eGrammar, na ktorom v školskom roku 2022/2023 pracovali žiaci 1.E triedy pod vedením PaedDr. Ivany Bršťákovej získal ocenenie Európska značka pre jazyky.  

            Európska značka pre jazyky je súťaž, ktorej cieľom je zviditeľniť inovatívne projekty Erasmus+ a eTwinning, ktoré kreatívnym spôsobom prispievajú k zvyšovaniu kvality jazykového vzdelávania na Slovensku

            Do súťaže sa mohli zapojiť organizácie, ktoré realizovali národné alebo medzinárodné projekty so zameraním na viacjazyčnosť, výučbu a učenie sa cudzích jazykov. 

            Hodnotenie kvality projektu prebiehalo v dvoch kolách: 

            1. V prvom kole projekty získali hodnotenie na základe kritérií kvality 
            2. V druhom kole dostali súťažné projekty priestor na osobnú prezentáciu.  

             

            Porota bola zložená z nezávislých odborníkov v oblasti jazykového vzdelávania, ktorí reprezentujú MŠVVaŠ SR, Národný inštitút vzdelávania a mládeže a zahraničné kultúrne a jazykové inštitúty. Členom národnej poroty bol aj nezávislý zahraničný jazykový expert.  

            Získať toto ocenenie nebolo vôbec jednoduché. Do súťaže bolo zapojených niekoľko kvalitných projektov z viacerých stupňov vzdelávania. Teší nás, že práve náš projekt bol jedným z ocenených súťažných príspevkov.  

            7. decembra 2023 Národná agentúra programu Erasmus+ pre vzdelávanie a odbornú prípravu zorganizovala Adventný koncert v Primaciálnom paláci Bratislave. Koncert sa uskutočnil pri príležitosti slávnostného odovzdávania Európskej ceny za inovatívne vzdelávanie, národnej súťaže Moje zručnosti, môj talent a ceny Európska značka pre jazyky.

            Ocenenie si prevzali riaditeľ školy Mgr. Dominik Križanovič a koordinátorka projektu PaedDr. Ivana Bršťáková

            link na video: 

            https://youtu.be/2fw3q0g5fSw?si=aBrt8PHYAJfSlz_B

             

            PaedDr. Ivana Bršťáková

             

          • Lyžiarsky výcvik na Donovaloch

            30. 1. 2024

            S príchodom nového roka máme za sebou už aj prvý turnus lyžiarskeho výcviku so žiakmi bilingválneho štúdia, ktorý sa uskutočnil v termíne od 14. do 19. januára 2024 v lyžiarskom stredisku na Donovaloch. 

            Horské slnko nás síce za tých 6 dní veľmi neopálilo, ale aj tak si žiaci užili skutočnú tatranskú zimu. Snehové podmienky boli výborné a aj úplní začiatočníci zdolávali lyžiarske svahy už na druhý deň. 

            Okrem kvalitnej lyžovačky spoznávali okolie Donovál, ale aj utužovali triedny kolektív. Atmosféra na lyžiarskom kurze bola aj tento rok nezabudnuteľná a endorfíny nechýbali ani vo štvrtok na pretekoch v zjazdovom lyžovaní.

            Práve tu prekvapili svojimi lyžiarskymi zručnosťami Katarína Kvietková a Lukáš Švarc, ktorí si odniesli absolútne prvenstvo medzi svojimi spolužiakmi. Lyžiarsky výcvik dopadol na jednotku a všetci sme sa vrátili zdraví a s množstvom zážitkov naspäť do Bratislavy. 

             

            Napísala: Mgr. Zuzana Petreková

          • Olympiáda zo slovenského jazyka

            21. 12. 2023

            Dňa 14. 12. 2023 sa uskutočnila olympiáda zo slovenského jazyka. Pozostávala z troch častí  - z testu, ktorý sa riešil online, práce s textom a z prípravy rečníckeho prejavu.

            Všetci zúčastnení si zaslúžia poďakovanie. Spomedzi nich najväčší počet bodov získali a zároveň sa stali úspešnými riešiteľkami:

            kategória A  -  Meggie Malíková z III. E

            kategória B – Diana Škondričová z I.F

            Víťazkám blahoželáme a prajeme veľa úspechov v krajskom kole.

            Napísala: Mgr. Ivana Virsiková

          • Beseda so spisovateľom Norbertom Valakovičom

            20. 12. 2023

            Dňa 20. 12. 2023 mali možnosť žiaci 3.E, 3. F a 2. F zúčastniť sa besedy s motivačným spisovateľom a koučom pánom Norbertom Valakovičom.

            Pán spisovateľ našim žiakom rozprával o svojom živote a o svojej vnútornej premene, tiež o jeho vnímaní sveta okolo nás. Žiakom priblížil spôsoby ako sa vyrovnávať s problémami a ako zvládať stres. Na záver bol priestor na otázky, kde žiaci viedli s autorom zaujímavú diskusiu.

            Veľmi pekne ďakujeme pánovi Norbertovi Valakovičovi za jeho obohacujúce slová a možnosť byť súčasťou jeho zaujímavej besedy.

             V prípade záujmu o jeho knihy alebo o osobnú individuálnu diskusiu ho môžete pokojne kontaktovať prostredníctvom facebooku/ inatagramu alebo na:

            valakovicnoro@gmail.com

             Ing. Katarína Repáková

          • JOBIIS pokračovanie v Bruseli

            20. 12. 2023

            Záver prvého polroka bol pre tím JOBIIS cestovateľsky výživný. Takmer týždeň po návrate z úspešnej prezentácie projektu v New Yorku,  naše cesty smerovali do Bruselu, kde sme dostali našu obchodnú akadémiu a ideu ako prepojiť školy, študentov a firmy do povedomia, na pôde Európskych inštitúcií. Prajeme vám krásne vianočné sviatky a ďakujeme za podporu pri úsilí mladých ľudí zvýšiť možnosti nájsť si prácu svojich snov.

            Ing. Barbora Jergová

          • Spoznávame Viedeň

            20. 12. 2023

            Dňa 19. 12. 2023 sa podarilo študentom I.A, I.C a II.B na chvíľku utiecť pred bratislavskou hmlou a inverziou do slnečnej Viedne.

            Cestu tam im spríjemnila pani sprievodkyňa, ktorá ich oboznámila s históriou, umením, so známymi osobnosťami a zaujímavosťami Rakúska a Viedne.

            Po príchode do Viedne strávili hodinku objavovaním obchodov na Mariahilfer Strasse, neskôr sa v rámci príjemnej prechádzky presunuli na hlavné vianočné trhy v blízkosti viedenskej radnice, kde si opäť užili rozchod.

            Popoludní sa príjemne unavení vrátili do Bratislavy. 

            Veríme, že nasali vianočnú atmosféru v krásne vyzdobenej viedenskej metropole.

            Mgr. Zuzana Prokopová

          • Vianočná Praha

            20. 12. 2023

            Žiaci našej obchodnej akadémie mali možnosť zavítať do vianočnej Prahy a pozrieť si atmosféru cez deň aj večer. O bohatý program sa postarala sprievodkyňa Jindra, ktorá svojimi vedomosťami a príbehmi prekvapila nejedného žiaka. Žiaci spolu s učiteľmi navštívili Pražský hrad, Staré a Nové mesto, Václavské náměstí, Prašnú bránu a mnoho ďalších historických pamiatok. Večer zažili plavbu loďou po Vltave – Pražské Benátky. Odvážnejší si zašportovali na klzisku na Václavskom náměstí, ochutnali mieste dobroty a užili si spoločné chvíle so spolužiakmi.

          • Vianočné trhy vo Viedni spojené s návštevou čokoládovne

            20. 12. 2023

            Dňa 18. 12. 2023 žiaci II.C, I.B a I.E vycestovali na vianočné trhy do Viedne. Po ceste sme mali zastávku v známej čokoládovni Hauswirth v Kittsee. Pri tejto návšteve mali žiaci možnosť vidieť proces výroby čokoládových cukroviniek až po ich balenie. Po exkurzii sme sa vybrali do podnikovej predajne, kde sme mohli ochutnať jednotlivé cukrovinky a následne si ich aj kúpiť. Ďalej nasledovala cesta do Viedne. Po krátkej prehliadke mesta mali žiaci rozchod na najznámejších vianočných trhoch Rathausplatz. Počasie nám vyšlo a žiaci si vianočnú atmosféru užili.

             

            Ing. Kristína Vlková

          • Školské kolo Olympiády v španielskom jazyku

            19. 12. 2023

            Dňa 13. 12. 2023 sa konalo na OA Dudova školské kolo Olympiády v španielskom jazyku.

            Ďakujeme všetkým zúčastneným v kategórii 2A - prvé a druhé ročníky, najúspešnejšími riešiteľmi sa stali:

            Meggie Malíková                   III.E

            Stela Čeryová                         III.F

            Nina Horváthová                    III.E

            Tešíme sa opäť o rok!

            Mgr. Zuzana Prokopová

             

          • Mikulášsky tím zavítal na OA Dudova🤶🎅👹

            11. 12. 2023

            V dňoch 7. 12. 2023 a 8.12. 2023 bol našich žiakov skontrolovať Mikuláš so svojím tímom pomocníkov🎅🏼🤶🏼🧑🏻‍🎄☃️

             

            V sprievode vianočného zvončeka a vianočných melódií🌟poctivo odmenil žiakov sladkými odmenami, hlavne tých, ktorí prišli v maskách✨🍬

            Nechýbal ani čert, ktorý predviedol svoj potmehúdsky čertovský talent v maľovaní s uhlím🤡👹

            Už sa nevieme dočkať Vianočného prekvapenia, ktoré pre našich žiakov usilovne pripravujeme:)

            Školský parlament ❤️

          • Advent v Budapešti

            8. 12. 2023

            Dňa 5. decembra 2023 sa žiaci II. B, III. A a 4 žiaci štvrtých ročníkov zúčastnili výletu do Budapešti. Po príchode do hlavného mesta nasledovala krátka prehliadka Hradnej štvrte  (Kráľovský palác, Chrám Matiáša, Rybárska bašta).

            Po autobusovom okruhu sme mali osobné voľno v centre, počas ktorého sme si mohli zakúpiť dobroty na vianočný stôl.  Popoludní sme navštívili vianočné trhy na Námestí Vörösmarty. Na oboch trhoch sme mali možnosť pochutnať si na typických maďarských kulinárskych špecialitách v doprovode príjemnej hudobnej produkcie.

             

            Ing. Kabová

    • Kontakty

      • Obchodná akadémia
      • 02/62 41 24 04 (sekretariát) 02/62 41 23 95 (vrátnica)
      • Dudova 4 851 02 Bratislava Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje