• DEŇ ZEME - ĎAKUJEME

            22. 4. 2023

            V sobotu 22. 4. 2023 sme si pripomenuli Deň Zeme. Pri tejto príležitosti sa Obchodná akadémia Dudova rozhodla zapojiť do zberu voľne pohodeného odpadu pod názvom Čistíme náš kraj, ktorý vyhlásil Bratislavský kraj. 

            Počasie nám prialo a po dvoch hodinách usilovnej práce je okolie našej školy zase o niečo krajšie. 

            Ďakujem všetkým zúčastneným študentom, rodičom aj učiteľom za pomoc. 

            Michaela Malinkovičová 

          • IKT na vyučovaní geografie

            21. 4. 2023

            V bilingválnych triedach prebieha vyučovanie odborných predmetov od druhého ročníka v anglickom jazyku. Medzi ne patrí aj hospodárska geografia (economic geography). Na hodinách sa žiaci učia aj tradične (pomocou atlasov), aj implementáciou súčasných IKT trendov vo vzdelávaní.

            Väčšinou však majú žiaci zadané pracovať so smartfónmi a internetom, či už počas opakovania učiva prostredníctvom interaktívnych kvízov Kahoot alebo vyhľadávania a overovania aktuálnych informácií o ekonomickom stave rôznych krajín. Žiaci sa tak učia spolupracovať, analyzovať informácie a kriticky nazerať na dôveryhodnosť zdrojov.

            Medzi obľúbenú formu zapojenia študentov do deja hodiny patrí aj platforma Mentimeter, kde sa žiaci môžu pripojiť pomocou konkrétneho kódu do špecifickej prezentácie (napríklad Švajčiarsko), ktorá je premietaná na hodine. Vďaka kódu majú učivo zobrazené na vlastnom smartfóne, kde aktívne (a anonymne) môžu písomne odpovedať na otázky. Ich odpovede sú adresované konkrétne a včas, čím sa predchádza nejasnostiam. Vďaka možnosti zdieľania linku na prezentáciu sa k nej vedia žiaci vrátiť aj doma.

            Zapojenie informačných technológií vo vyučovacom procese zvyšuje záujem žiakov o predmet a danú tematiku; udržuje dlhšie ich pozornosť; a pripravuje ich do profesijného života, ktorého neodlúčiteľnou súčasťou sú i moderné technológie.

             

                Mgr. Adela Polášková   

          • DEŇ NARCISOV

            20. 4. 2023

            Dňa 20. apríla 2023 sa uskutočnil ďalší ročník verejno - prospešnej zbierky Deň narcisov. Naši žiaci sa tiež rozhodli podať pomocnú ruku, a tak sa do ulíc Petržalky vydalo 5 dobrovoľníckych skupín z tried 3. B a 3. C.

            Ďakujeme našim dobrovoľníkom za ich pozitívny prístup a ochotu a Lige proti rakovine za to, že nám aj tento rok umožnila pomôcť.

            Mgr. Litterová

          • Interaktívny workshop - SOPHISTIC Pro finance a. s.

            14. 4. 2023

            Žiaci III.E a skupina žiakov II.F dnes zažili užitočnú prednášku zameranú na investičnú a finančnú gramotnosť v podaní zakladateľa SOPHISTIC Pro finance a.s., experta s dlhoročnými skúsenosťami vo finančných službách Radoslava Valka. Uvedomujeme si, že finančná gramotnosť je alfou a omegou budúcnosti našich detí a preto sme sa v prednáške zamerali na pochopenie rozdielov medzi rôznymi finančnými nástrojmi, zoznámili sa s tradičnými formami investovania, ale aj tými alternatívnymi. Práve tými dnes mladí ľudia žijú a my sme považovali za dôležité, aby sa dozvedeli aj o ich rizikách. Ďakujeme SOPHISTIC Pro finance a.s. za prínosný interaktívny workshop a cenné rady.

             

            Ing. Jergová

          • Burza cenných papierov

            13. 4. 2023

            Dňa 13. 04. 2023 sa žiaci IV. C zúčastnili exkurzie na Burze cenných papierov v Bratislave. Žiaci boli oboznámení s kapitálovým trhom, s históriou burzy, s jednotlivými cennými papiermi, takisto aj o možnostiach a podmienkach obchodovania na trhu cenných papierov. V závere prednášky mali možnosť klásť otázky.

             

            Ing. Kristína Vlková

          • Stretnutie z British Council

            13. 4. 2023

            Dňa 12. 4. 2023 sa na našej škole uskutočnili prednášky pre študentov tretieho ročníka. Pani Martina Schneeweiss z British Council motivovala študentov k zdokonaľovaniu sa v anglickom jazyku, pretože im to otvára širšie globálne možnosti štúdia v zahraničí a lepšie pracovné uplatnenie. Zároveň ich informovala aj o medzinárodne uznávaných jazykových skúškach.

            Ing. Vančová

             

          • Umenie – zážitkové učenie

            11. 4. 2023

            Žiaci 2. F navštívili Danubiana Meulensteen Art Museum na Dunaji, kde si prehliadli maľby od Marie Zerres v jej výstave Kalypso, tvorbu Martina Dzureka s názvom Okamihy, ilustrácie od Hedvigy Guttierez, či fotografie od Márie Švarbovej inšpirované estetikou neskorého socializmu.

            Mgr. Polášková

          • Eko aktivita

            5. 4. 2023

            V stredu 5. apríla sa aj napriek chladnému počasiu ti najodvážnejší študenti z 1.F, 2.E a 3.E podujali pomôcť životnému prostrediu a vyčistiť kúsok Horského parku. 

            Touto a podobnými aktivitami sa snažíme našim študentom ukázať, že nám má záležať na prostredí, v ktorom žijeme.

            Ďakujeme za pomoc prírode.

            Michaela Malinkovičová  

          • Návšteva v knižnici

            4. 4. 2023

            Dňa 04.04.2023 sa triedy I. A, I. B a I.C zúčastnili podujatia v Petržalskej knižnici v pobočke na Prokofievovej ulici. Žiaci sa zoznámili s fungovaním knižnice a s knižničným informačným systémom. Zároveň sa mohli bezplatne zapísať do knižnice a požičať si z bohatej ponuky kníh tejto pobočky.

            Mgr. Virsiková

          • Exkurzia Londýn

            3. 4. 2023

            V dňoch 27. - 29. marca 2023 sa 17 žiakov z tried III. B a III. C zúčastnilo exkurzie do Londýna. V spoločnosti pedagogického dozoru a sprievodcov navštívili historické pamiatky mesta, Britské múzeum aj Národnú galériu. Žiaci si užili cestovanie metrom a poschodovými autobusmi, nakupovanie na Oxford Steet a návštevu zaujímavých častí Londýna ako Soho a Camden. Takisto mali možnosť na vlastnej koži zažiť premenlivé londýnske počasie a precvičiť si angličtinu v rôznych komunikačných situáciách. 

             

            Mgr. Litterová

          • Postupujeme na Majstrovstvá Slovenska

            3. 4. 2023

            V piatok 31. marca 2023 sa naše žiacky zúčastnili na krajskom kole vo florbale. Turnaj sa nám podarilo vyhrať aj napriek napätému finále, kde si naše dievčatá dokázali udržať chladnú hlavu a zdolať súpera na nájazdy. Tento úspech nám zaistil miestenku na Majstrovstvách Slovenska, ktoré sa budú konať v Trenčíne.


            Mgr. Bodnár

      • Kontakty

        • Obchodná akadémia
        • 02/62 41 24 04 (sekretariát) 02/62 41 23 95 (vrátnica)
        • Dudova 4 851 02 Bratislava Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje