• Majstrovstvá Slovenska v SIP – 8. miesto !

            31. 3. 2023

            V dňoch 22. 3. – 23. 3. 2023 sa uskutočnili Majstrovstvá SR v Spracovaní informácií na počítači. V kategórii UTX – úprava textu pomocou korektorských značiek, nás  úspešne reprezentovala Kornélia Burghardtová z 2.C triedy. Umiestnila sa na krásnom 8. mieste. Ďakujeme jej za vzornú reprezentáciu školy a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach.

            Ing. Oľga Skubeňová – učiteľka ADK

          • Prvé eTwinning stretnutie

            31. 3. 2023

            Dňa 23. 3. 2023 sa v našej škole uskutočnilo prvé stretnutie učiteľov, ktorí prejavili záujem o eTwinning projekty. Obsahom prvého stretnutia bolo oboznámenie sa s pojmom eTwinning, učitelia sa tiež dozvedeli aké benefity ponúka toto projektové vyučovanie.  

            eTwinning projekt je špecifickou formou projektu, ktorá vyžaduje kolaboráciu žiakov, rozvíjanie ich kritického myslenia a digitálnych zručností. Splnenie kritérií pre získanie certifikátu kvality posudzuje Národná agentúra pre eTwinning v Bratislave, v prípadne udeľovania medzinárodného certifikátu je to Národná agentúra v Bruseli. 

            Aby učitelia nadobudli lepšiu predstavu projektových aktivít, koordinátorka prezentovala projekty, ktoré sa v škole realizovali v školskom roku 2021/2022 a aktuálne prebiehajúci projekt English eGrammar.  

            Prvého stretnutia sa zúčastnili títo učitelia: Mgr. Matejová, Mgr. Matiašková, Mgr. Litterová, Mgr. Prokopová, Ing. Ondrejkovičová, Ing. Vlková, Mgr. Malinkovičová, Ing. Repáková, PaedDr. Kristlová a stretnutie viedla PaedDr. Bršťáková Ivana. 

            PaedDr. Bršťáková

          • Krajská prehliadka SOČ dopadla úspešne, blahoželáme!!!

            31. 3. 2023

            V dňoch 29. 3. 2023 a 30. 3. 2023 sa žiaci našej školy zúčastnili krajského kola súťaže SOČ odkiaľ si odniesli veľa zážitkov a krásne umiestenia. Veronika Magyaricsová sa v odbore 14 – Tvorba učebných pomôcok, didaktické technológie umiestnila na 2. mieste a postupuje do celoslovenského kola, ktoré sa bude konať v Modre. Veronika Nováková v odbore 08 – Cestovný ruch, hotelierstvo, gastronómia obsadila 3. miesto. Výborne našu školu reprezentovali Alexander Pallesitz v odbore Voľný čas a Kristián Bobačic a Erik Valentín rovnako v odbore 14 - Tvorba učebných pomôcok, didaktické technológie.

            Blahoželáme všetkým zúčastneným a prajeme im veľa ďalších úspechov ako aj chuť na sebe ďalej pracovať a prijímať nové výzvy. 

            Za odbornú pomoc a podporu pre žiakov patrí veľká vďaka koordinátorke SOČ Ing. Pearson.

             

          • VEĽTRH PODNIKATEĽSKÝCH TALENTOV

            30. 3. 2023

            Dňa 28.03.2023 sa žiaci III.E a III.B triedy zúčastnili veľtrhu podnikateľských talentov, čo je celoslovenská súťaž študentských firiem, ktorá je súčasťou najväčšieho podnikateľského festivalu v Európe Gen-E.

            Spoločne sme sa inšpirovali podnikateľskými nápadmi prezentujúcich stredných škôl a zároveň sme podporili zúčastnené študentské firmy kúpou ich výrobkov.

            Žiaci našej školy sa budú počas štúdia môcť zapojiť so svojou študentskou firmou v rámci predmetu Aplikovaná ekonómia.

            Ing. Jergová

          • Olympiáda kritického myslenia – krajské kolo

            28. 3. 2023

            Po úspešnom riešení školského kola Olympiády kritického myslenia sa dnes naši študenti druhého a tretieho ročníka zúčastnili krajského kola OKM, kde si zdokonalili svoje zručnosti pri overovaní (dez)informácií šírených na sociálnych sieťach a rozvíjali svoje argumentačné schopnosti. Veríme, že sa našim študentom podarí postúpiť do finále, ktoré bude prebiehať prezenčne v júni v Bratislave. 

            Ak by ste si chceli overiť Vašu odolnosť voči manipulačným taktikám a potrápiť sa s interpretáciou dát, na oficiálnej stránke OKM https://www.okm.sk/ nájdete mimo iného aj minuloročné zadania. 

             

            Mgr. Polášková

          • Olympiáda Mladý účtovník 2023

            27. 3. 2023

            Dňa 23. marca 2023 sa uskutočnilo 1. online kolo  Olympiády Mladý účtovník, ktoré pripravila firma KROS, a. s. spolu so Slovenskou komorou certifikovaných účtovníkov. Zúčastnili sa ho žiačky IV. B – Viktória Darbaszová a Eva Pavelková a žiak IV. C Sebastián Bašek. Žiaci preukázali vedomosti a zručnosti pri riešení čiastkových príkladov zameraných na konkrétne oblasti z účtovníctva.

            Ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Ing. Kabová

          • INTERAKTÍVNA PREDNÁŠKA S ENVIRONMENTÁLNOU TEMATIKOU

            13. 3. 2023

            V piatok 10. 3. 2023 dostali študenti našej školy možnosť zúčastniť sa jednej z prednášok, ktoré pre stredné školy organizuje planetlover.org. 

            Na interaktívnej prednáške s environmentálnou tematikou sa študenti dozvedeli množstvo vedecky overených faktov o aktuálnej situácii, o scenároch možného vývoja v oblasti životného prostredia a tiež o tom, ako môžu pomôcť životnému prostrediu tu a teraz. Mali možnosť vyskúšať si svoje vedomosti a vyhrať zaujímavý darček - pohár, ktorý sa dá pokrčiť a opätovne používať. 

            Prednášajúcu p. Alexandru Madrovú odmenili žiaci na záver spontánnym potleskom, čo je dôkazom toho, že ich prednáška naozaj zaujala. 

            Ďakujeme organizácii planetlover. 

             

            Mgr. Malinkovičová

          • Vesmírne hoaxy a konšpirácie

            7. 3. 2023

            Dňa 7. marca 2023 sa trieda 2. F v rámci Týždňa slovenských knižníc zúčastnila na prednáške spojenej s besedou s astronómom Mgr. Patrikom Čechvalom. Prednáška ponúkla zaujímavé podnety a otvorila témy, ktoré sa často stávajú terčom konšpirácií, hoaxov a nepodložených tvrdení. Prednášajúci nám na základe dôkazov vysvetlil, že Zem naozaj nie je plochá, prečo si ľudia myslia, že lietajúci objekt na oblohe je UFO, aký je rozdiel medzi astronómom a astrológom a prečo je astrológia iba pavedou. Veríme, že aj takáto forma vzdelávania prispieva ku kritickému mysleniu našich žiakov.

             

            Mgr. Jurčišin Schvartzová

          • Implementácia nových prvkov z progamu LIFE2023

            6. 3. 2023

            Dňa 1. marca 2023 na pedagogickej rade školy odprezentovali svoje skúsenosti, postrehy a prínosy z absolvovaného programu LIFE2023, vo Fínskom meste Rovaniemi, jeho účastníčky  Ing. Barbora Jergová, Mgr. Michaela Malinkovičová, Ing. Denisa Pearson a Ing. Katarína Repáková.

            Účastníčky programu počas prezentovania prezentácie s množstvom fotografií, informovali kolegov o podstate Fínskeho edukačného systému a implementácii dôležitých prvkov a spôsobov výučby do nášho prostredia výučby na škole. Popísali jednotlivé vyučovacie hodiny, ktorých sa zúčastnili v rámci jobshadowingu. 

            Tešíme sa na implementáciu nových prvkov z progamu LIFE2023 a vylepšenie spôsob výučby, ktoré bude veľkým prínosom pre žiakov našej školy.

             

            Ing. Repáková

          • Okresné kolo SŠ vo volejbale mix, Bratislava 5 2022/2023

            6. 3. 2023

            V dňoch 28. februára 1.marca 2023 naša škola organizovala novú súťaž-OKRESNÉ KOLO SŠ vo volejbale mix, BA V. Podľa pravidiel turnaja sa mohli zúčastniť spolu chlapci a dievčatá v jednom družstve.

             Desať stredných škôl z bratislavskej Petržalky si zmeralo svoje sily v troch skupinách.

            V skupine  „A“ bojovali o postup domáce dievčatá a chlapci z OA Dudova, SOŠ Farského a Súkr. ŠUP – Vlastenecké námestie. Víťazom skupiny sa stali žiaci SOŠ Farského.

            V „B“ skupine súperili družstvá z SPSE Hálova , SZS Strečnianska,  Bil. gymnázia C.S.Lewisa, a Ev. lýcea z Vranovskej. Prvé miesto obsadili  dievčatá a chlapci z Ev. lýcea z Vranovskej.

            V „C“ skupine sa stretli SŠ – gymnázium Pankúchova, súkromné gymnázium Mercury a SSŠŠ M.C. Sklodowskej. Zvíťazili dievčatá a chlapci zo SŠ – gymnázia Pankúchova.

            Tímy umiestnené na prvom mieste vo svojich skupinách postúpili do finálovej skupiny. Celkovým víťazom turnaja sa stali žiaci zo SŠ – gymnázia Pankúchova. Druhé miesto obsadilo Evanjelické lýceum Vranovská a na treťom mieste skončila SOŠ Farského.

            Mgr. Geško

             

            PORADIE VO FINÁLOVEJ SKUPINE

            1. SŠ-Gymnázium Pankúchovapostup do „Krajského kola“ BSK !!!
            2. Evanjelické lýceum Vranovská
            3. SOŠ Farského
            4. SPSE Hálova
            5. SZS Strečnianska
            6. OA Dudova
            7. Biling. gymnázium C. S. Lewisa
            8. Súkr. stredná športová škola Sklodowska
            9. Súkr. ŠUP – Vlastenecké námestie
            10. súkromné gymnázium Mercury

             

          • LITERÁRNA BESEDA SO SPISOVATEĽKOU

            2. 3. 2023

            Marec, mesiac knihy sme hneď v jeho prvý deň zahájili literárnou besedou. Žiaci I.E, I.F a II.F triedy si naživo vypočuli autobiografický príbeh spisovateľky Kristíny Mišovičovej, absolventky našej obchodnej akadémie, ktorá následne v sebe objavila umelecký talent a stala sa autorkou viacerých úspešných knižných diel ako je Nezabudni milovať, Keď raz pochopíš, Sedmokráska či Nathaniel.  

            Žiakom predstavila svoju kariéru a zodpovedala zvedavé otázky zo života spisovateľky. Súčasťou literárnej besedy bola aj možnosť zakúpenia si niektorých z jej diel, ktoré nájdete na www.knizkaren.sk 

            Tešíme sa, že Obchodná akadémia Dudova má aj takýchto úspešných absolventov 😊 

             

            Ing. Jergová

      • Kontakty

        • Obchodná akadémia
        • 02/62 41 24 04 (sekretariát) 02/62 41 23 95 (vrátnica)
        • Dudova 4 851 02 Bratislava Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje