• Medzinárodná súťaž BEST IN ENGLISH

            17. 12. 2021

            Dňa 26. novembra 2021 sa naša škola zúčastnila medzinárodnej súťaže BEST IN ENGLISH formou online testu. Najlepší žiaci absolvovali  60 minútový test tvoriaci: porozumenie počutého textu, čítaného textu a gramaticko-lexikálnu časť.   

            Súťaže sa zúčastnilo 17 223 žiakov, 595 škôl z 32 krajín.  

            Mená najlepších žiakov za našu obchodnú akadémiu sú: 

            1. Lucia Horváthová z II.C dosiahla počet bodov 102 a umiestnila sa na 3377 mieste z celkového počtu 17 223.

            2. Sara Ismani z I.E dosiahla počet bodov 97 

            3. Tamara Šimončič z II.B dosiahla počet bodov 89,5 

            Účasť v súťaži bola spojená s licenčným poplatkom, ktorý bol hradený z občianskeho združenia OA DUD.

            GRATULUJEME ! 

          • Školské kolo olympiády z nemeckého jazyka - 32. ročník

            7. 12. 2021

            V piatok, 26. 11. 2021, prebehlo školské kolo Olympiády z  nemeckého jazyka formou online. Študenti absolvovali  porozumenie počutého textu, čítaného textu a gramaticko-lexikálnu časť.  

            VÍŤAZI V  KATEGÓRII  2A / 1. - 2. ročník./ 

            1. miesto Kristína Mária  Mezeiová I.C

            2. miesto Timea  Holíková II.C

            3. miesto Emma  Kimličková II.C

             

            VÍŤAZI  V  KATEGÓRII    2B / 3. - 4. ročník. / 

            1. miesto Laura  Baranová III. B

            2. miesto Viktória  Telekešová  IV. B

            3. miesto Viktória  Kiripolská IV. B

            GRATULUJEME !

          • Prehliadka SNM v Seredi

            6. 12. 2021

            Lovci nacistov

            Žiaci II. B triedy sa dňa 4.12. 2021 zúčastnili zaujímavej online prehliadky Slovenského národného múzea - Múzea holokaustu v Seredi. Zároveň sa zahrali online pátraciu hru po veliteľovi tohto tábora.

            V hre sme sa ocitli v roku 1962, krátko po Eichmanovej poprave. Tímy „agentov“ - našich žiakov hľadali úkryt jeho pravej ruky Aloisa Brunnera. Jednotlivé tímy pracovali na úlohách prepojených s expozíciou múzea, no dolapiť nacistu, ktorý bol veliteľom v sereďskom tábore, mohli len tí najpovolanejší.

            Aktivita bola hradená z občianskeho združenia OADUD.

          • Násilie páchané na ženách, domáce násilie

            25. 11. 2021

            Pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti násiliu páchaného na ženách ( 25. november) si treba  pripomenúť, že aj u nás sú ženy - obete násilia, ktoré je páchané najmä za zatvorenými dverami domácností, zvlášť v dnešnej dobe, kedy je často rodina izolovaná z dôvodu karantény či lockdownu v domácom prostredí.

            O tom, ako rozpoznať takéto násilie, aké rôzne formy môže mať a čo robiť, keď sa žena stane obeťou násilia sa rozprávali naši druháci s policajnou preventistkou z okresného PZ Námestie hraničiarov kpt. Mgr. G. Grísovou.

          • Príležitosť na zmenu pred školou

            24. 11. 2021

            Dnešným dňom sme opäť dokázali, že na životnom prostredí nám záleží.Klimatické zmeny a zásahy do životného prostredia nám nie sú ľahostajné a sme si vedomí toho, že budúcnosť závisí od správania, aké zvolíme vo vzťahu k prírode a nášmu okoliu, školskému prostrediu.

            Tejto aktivite predchádzalo niekoľko projektov organizovaných v minulom školskom roku a preto pokračujeme, tentoraz vo výsadbe stromov pred školou. Najprv sme my, žiaci II.C a III.C vykopali výsadbové jamy podľa inštrukcií záhradnej architektky. Následne sme zasadili štyri stromy (hrab obyčajný stĺpovitý 2 ks a slivka čerešňoplodá Nigra 2 ks) pričom sme sa naučili používať potrebný substrát, hnojivo, kolky, a polkolky na ukotvenie stromov. Niektorí z nás sa naučili rezať s pílkou, ďalší tvoriť závlahový kruh. Veľká vďaka patrí zástupcom Americkej ambasády, ktorá výsadbu na škole financovala a taktiež vďaka tímu Brilliant Stars. 

          • Naučme sa viac o vode

            23. 11. 2021

            Škola, na základe vypracovaného projektu, získala z grantového programu Nadácie BVS pre stredné školy „Naučme sa viac o vode 2021“ finančné prostriedky, ktoré použila na nákup filtračného dávkovača vody bez nutnosti vymieňania barelov.

            Cieľom projektu je zvýšiť popularitu a záujem o pitie nesladenej vody u študentov a zamestnancov našej školy, ako aj osvojenie si prirodzeného pitného režimu bez zbytočného zvýšenia príjmu kalórií.Tento spôsob je praktickým a nákladovo efektívnym riešením s optimálnou hygienou pre školu.

            Filtračný dávkovač vody sme umiestnili v priestoroch jedálne, čím sme nahradili podávanie sladených nápojov počas vydávania obedov za čistú filtrovanú vodu. Prínosom pre školu je, že nie je potrebné vynakladať žiadnu ďalšiu prácu našich vlastných zamestnancov potrebnú pre objednávanie a manipuláciu s nápojmi. Ďalším prínosom je nepretržitá dodávka čistej vody, možnosť dopĺňania už použitých fliaš a zdravá náhrada za sladené alebo energetické nápoje.Je preukázateľné, že voda zvyšuje výkonnosť a vitalitu študentov, ktorá nahradí pitie džúsov, sladených nápojov alebo energetických nápojov, ktoré spôsobujú opačný efekt. Kvalita vody z filtračných automatov nie je ovplyvnená dlhšou dobou pracovného voľna (víkendy, dovolenky alebo prázdniny).

            Študenti a zamestnanci školy budú mať prístup kedykoľvek ku čistej vode bez potreby zmeny fľaše.

            Napísala: Ing. Nina Korchaníková

          • Medzinárodný veľtrh cvičných firiem

            19. 11. 2021

            V dňoch 15. – 16. novembra 2021 sa uskutočnil Medzinárodný veľtrh cvičných firiem online – MVCF ONLINE 2021. Medzinárodného veľtrhu sa zúčastnili žiaci III. B triedy, ktorí sa zapojili do súťaží v troch kategóriách – leták, instagram post a elektronická prezentácia. Konkurenciou bolo 72 cvičných firiem zo Slovenska a zahraničia. Obidve naše cvičné firmy Bio-Farma u Dudášov, s. r. o. a Diamond Swan, s. r. o. sa síce neumiestnili, avšak sme vďační za túto skúsenosť, ktorá nás bude ďalej motivovať.

            Ing. Kristína Vlková

          • Informatická súťaž iBobor

            19. 11. 2021

            V mesiaci november, dňa 11.11.2021 sa naša škola zúčastnila celoslovenskej informatickej súťaže iBobor. Záujem u študentov bol prekvapivý. Zapojiť sa mohli študenti prvého, druhého, tretieho a štvrtého ročníka. V rámci súťažnej kategórie Junior, v ktorej aj naši študenti zúčastnili sa zapojilo 10500 študentov z celého Slovenska. Mená najlepších za školu sú Nikol Kováčiková II. C ; Erik Valentín II.E ; Alexander Pallesitz II.E; Michal Hledík II.E; Robert Majerík II.E; Kristína Mária Mezeiová I.C a Šimon Ebský I.B.

            Úspešným riešiteľom blahoželáme!

          • Záložka do knihy spája slovenské školy

            16. 11. 2021

            P. O. Hviezdoslav - 100. výročie úmrtia

            B. S. Timrava – 70. výročie úmrtia

            Pod týmto názvom Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave vyhlásila už 10. ročník celoslovenského projektu pre stredné školy. Do projektu sa zapojila aj naša škola.

            Prváci vyrábali umelecké diela – záložky, ktoré slúžia nielen na podporu čítania, ale umožňujú študentom nadviazať kontakty s vyžrebovanou partnerskou školou. V tomto roku sa ňou stala Stredná odborná škola obchodu a služieb v Čadci..

          • ODBORNÁ PREDNÁŠKA – ONLINE MARKETING

            16. 11. 2021

            Žiaci III.C zamerania marketing vo finančných službách  mali možnosť dozvedieť sa zaujímavé informácie z online prostredia. Peter Gažo - google expert, diskutoval so žiakmi  na témy Tvorba a optimalizácia reklamných kampaní na Google, vývoj aplikácií, webdesign, reklama na facebooku.

            Zodpovedal na otázky, ktoré sa žiaci pýtali a zaujímali ohľadom aktivít influencerov, úspešných reklám,  Tik Toku, Idea makerov, sociálnych sietí FB, instagram a iné.

            Ďakujeme za príležitosť dozvedieť sa viac zo sveta sociálnych médií.

          • ISIC karty – informácia na šk. rok 2021/2022

            28. 6. 2021

            Vážení rodičia,

            aby Vaše deti mohli aj v tomto školskom roku využívať svoj Preukaz žiaka ISIC/EURO<26 na všetky zľavy (zľavy v e-shopoch, obchodoch, kinách, ISIC paušál od Orange a pod.) je potrebné predĺžiť jeho platnosť zakúpením známky ISIC v hodnote 10 €. Novú známku ISIC 09/2022 objednaj TU.

            Na predĺženie platnosti čipu pre dopravu je potrebné zaslať SMS na číslo 8844 v tvare TC medzera PRIEZVISKO (bez diakritiky) medzera ČÍSLO ČIPU (uvedené na preukaze). Po zaslaní SMS (ktorá je spoplatnená sumou 3 €) a prijatí spätnej SMS, je potrebné priložiť preukaz k terminálu na škole, alebo na verejný terminál. Priložiť kartu k terminálu na škole je možné v kabinete č. C11 (p. Dostalik). Viac na www.preukazstudenta.sk

            Ak žiak stratí ISIC preukaz na stránke www.moja.dopravnakarta.sk/duplikat si objedná Dupikát v hodnote 10 € .

          • Získali sme cenu!

            16. 2. 2020

            11. kontraktačný deň cvičných firiem v Šali

            Podujatie pre stredoškolákov i tento rok pripravila Spojená škola Nivy v Šali. Cvičné firmy zaplnili sálu domu kultúry. Nechýbala pritom ani naša obchodná akadémia, ktorá predstavila novo založenú firmu THE HEAVEN WELLNESS & SPA s.r.o..

            Žiaci III.B si na voliteľnom predmete cvičná firma stanovili cieľ a cvične rozbehli svoje podnikateľské aktivity. Vo štvrtok 13. februára 2020 si pripravili svoj prezentačný stánok s propagačnými materiálmi i výzdobou stánku, kde mali osloviť potenciálneho zákazníka. Stredoškoláci si na vlastnej koži vyskúšali, čo je za podnikaním od prvotného nápadu až po jeho realizáciu.

          • Olympiáda Mladý účtovník 2020

            14. 2. 2020

            Dňa 11. februára 2020 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády Mladý účtovník, ktoré pripravila PK OEP. Zúčastnili sa ho vybraní žiaci štvrtých ročníkov. Žiaci preukázali vedomosti a zručnosti pri účtovaní rozličných účtovných prípadov v podvojnom účtovníctve v účtovnom programe OMEGA. Najlepšie výsledky pri riešení príkladu dosiahla Barbora Medveďová zo IV. B , ktorá nás bude spolu s Nikolou Drndovou zo IV. B (2. miesto) reprezentovať 24. marca 2020 na regionálnom kole Mladý účtovník na Ekonomickej univerzite v Bratislave.

            Úspešným riešiteľom blahoželáme a všetkým súťažiacim želáme veľa úspechov pri praktickej časti maturitnej skúšky.

        • Beseda s p. Kanabovou [Accenture]
          • Beseda s p. Kanabovou [Accenture]

            6. 2. 2020

             

            Žiaci II.B a IV.A triedy mali vzácnu príležitosť sa otvorene porozprávať s pani Alenou Kanabovou – senior manažérkou a corporate citizenship lead pre Slovensko vo firme Accenture. Beseda prebiehala v netradičnom kruhovom formáte, žiaci tak mali možnosť diskutovať takpovediac zoči-voči.

            Pani Kanabová nám rozprávala o jej kariérnej ceste, o tom ako profesne pochádza, tak ako naši žiaci, z ekonomicko-obchodného prostredia a o tom ako takáto skúsenosť môže byť výhodou v technologickej firme. Vzhľadom na to, že väčšina publika tvorili naše žiačky, sme sa špeciálne zaoberali témou žien v IT brandži.

            Na záver sme sa povenovali aj „zručnostiam budúcnosti“ a tomu, aké zručnosti sa našim žiakom zídu v 21 storočí, špeciálne ak by uvažovali nad kariérou v nadnárodnej spoločnosti.

            Veríme, že sme sa s pani Kanabovou nevideli naposledy a tešíme sa na ďalšie stretnutie.

        • Školský turnaj v počítačových hrách
          • Školský turnaj v počítačových hrách

            5. 2. 2020

             

            Posledný januárový týždeň zorganizovali žiaci študentskej školskej rady premiérový školský turnaj v počítačových hrách. Súťažilo sa v troch herných kategóriách – FIFA20, CounterStrike a LeagueOfLegends. Formát turnaja vymysleli študenti koncom decembra spolu s p. uč. Horváthom, o organizáciu a promo sa postarali sami. Žiaci z II.A sa chopili administrácie školského Counter Strike serveru.

            Organizátorov potešila bohatá účasť - na turnaj sa zapísalo 64 žiakov našej školy. Vzhľadom na to, že naša škola disponuje kvalitným počítačovým vybavením, mohli sme vyhradiť štyri (!) učebne informatiky a paralelne hrať viacero hier naraz.

            Turnaj sa hral počas dvoch dní. Po pondelkovej skupinovej fáze, nasledovalo niekoľko hodinové playoff v stredu.

            Víťazom FIFA20 sa stal Andrej Čumakov z I.A. Gratulujeme!

          • AIESEC na našej škole

            4. 2. 2020

            Ako sa už stalo tradíciou, aj tento rok sa naša škola škola zapojila do projektu AIESEC – Educate Slovakia, ktorý je organizovaný medzinárodnou študentskou organizáciou AIESEC. Tento rok nás navštívili 2 študentky - dobrovoľníčky, Dea z Indonézie a Lesya z Ruska, ktoré s našimi tretiakmi strávili spolu 20 hodín, po desať v oboch triedach, okrem toho sa so žiakmi zúčastnili aj programu Svet médií v DK Zrkadlový Háj.

            Keďže projekt AIESEC prebieha v anglickom jazyku, bola to pre našich žiakov výborná príležitosť precvičiť si konverzáciu so svojimi rovesníčkami, pre ktoré je angličtina tiež cudzím jazykom, a súčasne sa dozvedieť veľa zaujímavých informácií o živote mladých ľudí v Rusku i v Indonézii

    • Kontakty

      • Obchodná akadémia
      • 02/62 41 24 04 (sekretariát) 02/62 41 23 95 (vrátnica)
      • Dudova 4 851 02 Bratislava Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje