• Halloween OA Dudovej🎃🎃🎃

            27. 10. 2022

            Dňa 27.10 sme si spoločne na našej OA užili Halloween. Pripravených bolo množstvo aktivít:

            • Súťaž o najlepšiu masku
            • Športová súťaž v maskách
            • Halloweenske trhy

            A mnoho ďalších zaujímavých aktivít. Výhercovia získali sympatické a chutné ceny🎉🎃A teraz všetci hurá na prázdniny:)

            S pozdravom váš školský parlament. :)

          • Kyberšikanovanie ako novodobá forma agresie

            26. 10. 2022

            Kyberšikanovanie je druh šikany, špecifický tým, že je realizovaný prostredníctvom informačných a komunikačných technológií, najčastejšie prostredníctvom internetu či mobilného telefónu a sociálnych sietí.

            Používať PC a internet je pre dnešnú mládež úplne samozrejmé, na sociálnych sieťach trávia niektorí i niekoľko hodín denne. S pozitívami internetových aplikácii je potrebné vidieť aj negatíva, ktoré majú na deti a mládež nepriaznivý dopad. Z tohto dôvodu je nevyhnutné, aby mali všetci informácie o negatívach a dôsledkoch svojho správania na internete. Preto sme na našej škole ako súčasť prevencie pripravili pre našich prvákov   prednášku spojenú s besedou v spolupráci s PZ Bratislava V ( kpt. Mgr. Grísová).

            Napísala: Mgr. Iveta Trandžíková

          • EKO SÚČASNOSŤ - BUDÚCNOSŤ

            26. 10. 2022

            Dňa 26. októbra 2022 trieda II. E privítala pána Radoslava Mizeru zo spoločnosti Solved. Prostredníctvom prezentácie v anglickom jazyku priblížil eko budúcnosť, eko dizajn budúcnosti a ekonomiku v súvislosti so šetrením životného prostredia. Žiakom predstavil zaujímavou formou ako správne využívať prírodné zdroje a ako s nimi zbytočne neplytvať, aby sme si zabezpečili budúcnosť v zdravom životnom prostredí, zdravým životným štýlom. Žiakov téma veľmi zaujala, pretože sa aktívne zapájali do diskusie na dané témy.

            Veľmi sa tešíme podnikateľom, ktorí si dokážu nájsť čas a pre žiakov vedia pripraviť zaujímavou formou vzdelávanie.

            Ďakujeme pánovi Mizerovi, spoločnosti Solved.

             

            Napísala: II.E

          • REVOLUTION TRAIN

            21. 10. 2022

            Vo štvrtok 20. októbra sme sa celá trieda 2.F zúčastnili protidrogového programu „Revolution train“, ktorý nás sprevádzal skutočným príbehom drogovo závislých.

            Na začiatku sme videli mladých ľudí, ktorí chceli skúsiť niečo nové, zabaviť sa. No ako býva zvykom, ľahko stratili kontrolu nielen nad drogami, ale aj nad celým svojím životom. Revolution train nám ukázal, ako sa ich život pomaly menil, keď nastúpili do nesprávneho vlaku a ubližovali tým sebe, aj svojim blízkym. Program bol veľmi zaujímavý a na vlastnú kožu sme si mohli vyskúšať, aké je to byť zadržaný v cele, byť vypočúvaný políciou a aké ich skutky mali následky. Avšak nikdy nie je neskoro z tohto vlaku vystúpiť a požiadať o pomoc, pretože „Tam kde je vôľa, je aj cesta“.

            Pri tejto náučnej príležitosť sme si uvedomili, že bez závislosti máme šancu zaplniť náš strom života jedinečnými zážitkami.

            Kolektív 2.F

          • KTO NEPOZNÁ SVOJU MINULOSŤ, JE NÚTENÝ SI JU ZOPAKOVAŤ!

            19. 10. 2022

            Tento výrok je mimoriadne aktuálny aj dnes, preto sa dňa 19.10.2022 uskutočnila prednáška občianskeho združenia Living Memory pre žiakov druhých ročníkov. Cieľom prednášajúcich bolo objasniť fungovanie postotalitných režimov na Slovensku v 20. storočí, naučiť ich rozoznávať fakty o manipulácii. Takisto bolo ich snahou, aby sa žiaci naučili poznávať praktiky totalitných režimov a hodnotu slobody. Prednáška reagovala aj na nárast šírenia konšpiračných teórií a snáh o poškodenie demokracie a slobody, ktoré sa nás dnes dotýkajú.

            Napísala: Mgr. Ivana Virsiková

          • Tvorivosť a kreativita na vyučovaní

            19. 10. 2022

            Tvorba a manažment projektov v podaní šikovných podnikavcov z triedy III. E začína prinášať svoje prvé ovocie v podobe pestrých podnikateľských nápadov, ako napríklad koncept džínsov na mieru „Be Comfy“ alebo návrat štýlového mliečneho baru, ktorý okrem rôznych mliečnych koktailov roztancuje vzduch v hudobných tónoch rokov 90 - tych, no a v kaviarni Corgi Café zas svojim návštevníkom spríjemnia posedenie pri kávičke roztomilé psie plemená Corgi. To sú len niektoré z podnikateľských nápadov našich žiakov, na ktorých finálnu podobu a úspechy sa už teraz všetci veľmi tešíme. Ochutnávku ďalších skvelých projektov si môžete pozrieť vo fotogalérii 😊 

            Napísala: Ing. Jergová Barbora

          • Divadelné predstavenie

            19. 10. 2022

            Dňa 18. 10. 2022 sa študenti IV. A, IV. B, IV. C, III. B, II. B a II. F zúčastnili predstavenia Kým kohút nezaspieva od Ivana Bukovčana v DK Zrkadlový háj. Toto existencialistické dielo z povojnového obdobia patrí medzi to najlepšie zo slovenskej literárnej tvorby a preto sme radi, že študenti mali možnosť vidieť ho tak, ako bolo zamýšľané – na divadelných doskách. Táto divadelná hra otvára mnohé témy, ktoré sú mimoriadne aktuálne aj v súčasnosti – tému násilia, vojny, ale i hrdosti, statočnosti a ľudskosti v krajnej situácii.

            Napísala: Mgr. Diana Matiašková

          • VOĽBY DO ŠKOLSKÉHO PARLAMENTU

            17. 10. 2022

            Dňa 14. októbra 2022 na našej škole prebehli oficiálne voľby do Školského parlamentu formou anonymného hlasovania. Podporiť nás a dohliadnuť na správnosť volieb prišla aj Katarína Formánková z Bratislavského samosprávneho kraja a Milan Polešenský z Národného ištitútu vzdelávania a mládeže.

             

            Zvolenými zástupcami žiakov v Školskom parlamente sú:

            1. Peter Horenský, 2. E s najvyšším počtom hlasov vo voľbách
            2. Alexandra Balciarová, 3. C
            3. Nazar Kharchuk, 2. F
            4. Matúš Moško, 3. B
            5.Emma Jesenská, 3. E

            Pomocní zástupcovia:
            Tamara Morssi 2. E, Jakub Chovančák 3. C, Branislav Ondík 3. E
             

            Tešíme sa aktivity a prácu Školského parlamentu.

            Ing. Katarína Repáková – koordinátorka

             

          • SVET MÉDIÍ – ŠKOLA ZÁŽITKOV

            14. 10. 2022

            Unikátny vzdelávací projekt Svet médií určený študentom stredných škôl prepája vzdelanie s umením. Komentovaná filmová projekcia bola sprostredkovaná pútavou formou s bohatým audiovizuálnym obsahom. Predstavenie sa tešilo pozitívnej odozve zo strany našich študentov. Dynamická prednáška bola sprevádzaná fundovaným slovenským filmovým kritikom Petrom Konečným. Podujatia v Dome kultúry Zrkadlový háj sa zúčastnili študenti II.A, II.B, II.C a III.C triedy. Projekt je prínosný z hľadiska priblíženia práce z oblasti reklamného biznisu, marketingu ako aj rozvoja kritického myslenia. Ukážky zo sveta kinematografie a inteligentnej reklamy motivujú a podnecujú k naštartovaniu kreatívnehonekonvenčného myslenia.

            Kolektív III.C

          • DEŇ ŽUPNÝCH ŠKÔL V BORY MALL

            10. 10. 2022

            Bratislavský samosprávny kraj pripravil prezentáciu stredných škôl, kde sa samozrejme zúčastnila aj naša Obchodná akadémia Dudova 4. Obľúbené podujatie sa uskutočnilo už po jedenásty raz a to v piatok 7. októbra 2022 v centre Bory Mall.

            Žiaci základných škôl, rodičia, aj široká verejnosť mohli stredoškolákom a pedagógom župných stredných škôl klásť počas dňa zvedavé a zaujímavé otázky, na ktoré sme počas celého dňa odpovedali. Záujem bol veľký a preto sa veľmi tešíme na Deň otvorených dverí, ktorý sa bude konať 1. decembra 2022 a 7. februára 2023 v čase od 8:30 h. do 14:00 h.

            Mgr. Iva Berešová

          • VYHODNOTENIE ETWINNING PROJEKTOV

            7. 10. 2022

            V minulom školskom roku sa naša škola stala súčasťou Európskej komunity škôl eTwinning na Slovensku.  

            Žiaci 1.F triedy sa zapojili do projektu s názvom Netradičné formy učenia sa anglickej gramatiky a taktiež do projektu Múzeá: tajná záhrada našej histórie. Žiaci 2.C triedy prezentovali našu v školu v projekte Ponorme sa do sveta umelej inteligencie.  

            Počas letných prázdnin prebiehalo vyhodnotenie prác žiakov a s radosťou vám oznamujeme, že všetky tri projekty splnili hodnotené kritéria kvality a žiakom bol udelený certifikát.  

            V projekte boli hodnotené tieto oblasti: pedagogická inovácia a tvorivosť, kurikulárna integrácia, spolupráca medzi partnerskými školami, používanie IKT a výsledky, dopad a dokumentácia. Všetky tri projekty boli posudzované aj v súlade s pokynmi bruselskej centrály eTwinning. 

            Žiakom gratulujeme a tešíme sa z ich úspechu. 

            PaedDr. Bršťáková Ivana - koordinátorka eTwinning projektov

          • Župný športový deň BSK

            5. 10. 2022

            Bratislavský samosprávny kraj v spolupráci so športovými zväzmi a klubmi organizoval dňa 4.10.2022 Župný športový deň určený pre všetkých stredoškolákov Bratislavského kraja. Vyše tisícka študentov z celého Bratislavského kraja, 9 disciplín na 4 športoviskách na štadióne Mladá garda, výborná atmosféra, veľa adrenalínu a super program. Ani naša škola nesmela na takomto podujatí proste chýbať! Naši študenti si zmerali sily so svojimi rovesníkmi v športových hrách a atletických disciplínach. Najväčší úspech dosiahli žiaci vo futbale, kde po tvrdom boji dosiahli v celkovom poradí krásne 3. miesto. Ani florbalisti a volejbalistky nezaháľali a vo svojej skupine dosiahli oba tímy 2. miesto. Atléti sa popasovali so šprintom na 100 metrov, kde mali aj naše prváčky možnosť po prvýkrát vyskúšať si súťaženie aj v takomto type disciplíny. Bohužiaľ, konkurencia bola tento rok silnejšia.  Poučení z chýb si odnášame z tohto dňa nové skúsenosti, ale aj príjemné zážitky. 

            Mgr. Zuzana Petreková

      • Kontakty

        • Obchodná akadémia
        • 02/62 41 24 04 (sekretariát) 02/62 41 23 95 (vrátnica)
        • Dudova 4 851 02 Bratislava Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje