• VGD spoločnosť – účtovníctvo, dane, audit

            7. 12. 2023

            Na našu obchodnú akadémiu zavítala spoločnosť VGD, ktorá predstavila žiakom IV.E a III.C odborné oblasti, v ktorých vykonáva svoju podnikateľskú činnosť. Keďže spoločnosť podporuje rast zamestnancov prišla s ponukou na spoluprácu ohľadom odbornej praxe, brigád a vzdelávania pre žiakov počas štúdia. Pani Gabriela Čičmancová, ktorá riadi vo firme ľudské zdroje predstavila žiakom kariérne príležitosti v týchto oblastiach:

            • účtovníctvo a mzdové účtovníctvo
            • dane a audit
            • právo a transakčné poradenstvo
            • HR poradenstvo
            • digitalizácia

            Veľká vďaka patrí Branislavovi Kováčovi, ktorý je partnerom v spoločnosti a urobil si čas zodpovedať na zvedavé otázky žiakov. Výmena kontaktov a ďalšia spolupráca, sa môže začať aj v oblasti startupu, ktorý rozbieha IV.E s víťazným JOBIIS. Vážime si ponuku ohľadom odbornej praxe, ktorú môžu žiaci využiť a plnohodnotne vykonávať ekonomické činnosti v spoločnosti VGD.

            Prezenty od Mikuláša VGD milo potešili, ďakujeme. A tešíme sa na spoluprácu.

            Mgr. Iva Berešová    

          • Exkurzia Volkswagen Slovakia, a. s.

            7. 12. 2023

            Žiaci 2. C triedy a  2. E triedy sa v stredu 6. 12. 2023 zúčastnili exkurzie do nášho automobilového závodu Volkswagen Slovakia, a. s.

            Aj napriek nepriaznivému počasiu sme sa o 9. 00 h zišli pred  vstupnou bránou Volkswagenu.

            Pani sprievodkyne si nás rozdelili na dve skupiny, dostali sme slúchadlá a najskôr sme prechádzali  vonkajší areál závodu. Pani sprievodkyňa tu poukázala na výhodnú polohu závodu – SR leží v strede Európy a má výbornú logistiku. Vnútorná prehliadka zahŕňala kombináciu troch hál – lisovňa, karosáreň a agregátna hala a Auto Fora, kde je návštevník oboznámený s históriou a konečnými produktmi, ktoré sa konštruujú v závode.

            V karosárni sme si pozreli ako sa konštruujú jednotlivé diely auta, 90% výroby tu prebieha automatizáciou. V lisovni je tiež vysoký stupeň automatizácie. Lisovňa aj lakovňa boli modernizované, aby spĺňali nové ekologické  normy. V agregátnej hale prebiehala najviac manuálna práca. Po zhodnotení žiakmi vyzerala práca fyzicky náročná. Využívajú sa síce aj stroje, automaty a výťahy, ale kompletizovanie (montáž podvozku, nápravy alebo výfukov) a následná kontrola zostáva na práci samotných zamestnancov.

            V závere nám pani porozprávala ako robia nábory zamestnancov, aká je výška hrubej mzdy, aké benefity a odmeny ponúkajú.

             

            Ing. Bertová

          • JOBIIS v NEW YORKU

            7. 12. 2023

            V dňoch 24.11.-30.11.2023 sa tím JOBIIS vybral so svojím revolučným startupovým projektom reprezentovať našu školu do „Veľkého jablka“, ako je nazývaný New York, USA.  

            Počas našej výpravy sme nadobudli množstvo zážitkov a skúseností a dostali sme sa aj na miesta, kde sa bežný turista nedostane. Okrem dominánt ako Socha slobody, Times Square, najslávnejšie námestie na svete, známy Central Park či dych vyrážajúca vyhliadka na celú metropolu z One World Observatory z výšky 386,5 metrov, sme navštívili aj múzeum Ground Zero a pamätník 9/11 kde sme sa doslova ponorili do nie tak dávnej smutnej minulosti pádu WTC. Osobitne by sme chceli vyzdvihnúť pohostinnosť pána Henryho Kallana, majiteľa hotelovej siete Library Hotel Collection, ktorý nám poskytol ubytovanie v jednom z jeho rozprávkových hotelov v tesnej blízkosti známej Fifth Avenue. Do obrovského úžasu nás dostalo aj pozvanie pani profesorky Henriety Scholtzovej, MD, PhD. a jej výskumného tímu na New York University, kde nám bol predstavený výskum neurodegeneratívnych ochorení.  Nesmierne si vážime pozvanie do centrály Amazon Web Services, kde nás pán Wilfrido Solano zaviedol do ríše technologického pokroku a inovácií a pomohol nám ocitnúť sa pre nás v úplne inej dimenzii. Popri každodennom dolaďovaní prezentácie sme si však stihli pozrieť aj zákutia tejto multikultúrnej metropoly a naučili sme sa vážiť si život na Slovensku o čosi viac. 

            Zavŕšením a hlavným bodom programu našej cesty do New Yorku bola prezentácia projektu JOBIIS pred komunitou profesionálov z rôznych oblastí, členov Slovak PRO, pred ktorými tím obhájil relevantnosť svojho nápadu. Okrem cennej spätnej väzby, odporúčaní a vytvorenia významných kontaktov sa nám podarilo získať dôveru a podporu vo forme mentoringu pro bono expertmi z komunity Slovak PRO. Z dôvodu vysokého potenciálu získania investora sme dostali odporúčanie k čo najskoršiemu uvedeniu JOBIIS platformy do života. 

            Ing. Barbora Jergová

          • MEDZINÁRODNÁ SÚŤAŽ BEST IN ENGLISH

            5. 12. 2023

            Dňa 16.11.2023 sa naša škola zúčastnila medzinárodnej súťaže BEST IN ENGLISH formou online testu. Študenti absolvovali  porozumenie počutého textu, čítaného textu a gramaticko-lexikálnu časť.     

            Súťaže sa zúčastnilo 24 343 študentov, 702 škôl z 34 krajín.    

            Víťazom súťaže je Abdulkerim Kurgaš s počtom bodov 122,5 z Gimnazija "Visoko", Bosnia and Herzegovina.    

            Mená najlepších študentov za našu školu sú:   

            1. Sara Ismani z III.E dosiahla počet bodov 105.5 / 126  

            2. Lucia Horváthová zo IV.C dosiahla počet bodov 102 / 126 

            3. Aleš Weinreb zo IV.B dosiahol počet bodov 100 / 126  

            GRATULUJEME !   

            Ing. Jana Vančová

          • 25. Medzinárodný veľtrh cvičných firiem

            5. 12. 2023

            V dňoch 29. – 30.11. sa žiaci 3.B zúčastnili 25. Medzinárodného veľtrhu cvičných firiem, ktorý sa konal v priestoroch Slovak Business Agency v Bratislave.  

             

            Na tomto veľtrhu žiaci prezentovali svoju firmu – cestovnú kanceláriu Way 2 go, s. r. o. S ďalšími cvičnými firmami – slovenskými, ale aj zahraničnými – počas veľtrhu obchodovali, vymieňali si skúsenosti a dozvedeli sa o mnohých zaujímavostiach typických pre ich krajiny.  

             

            Okrem vzájomnej interakcie cvičných firiem, mali žiaci možnosť vypočuť si mnohé podnetné prednášky o etike v podnikaní, medzinárodnej sieti PEN Worldwide a mnohých ďalších. 

             

            Ing. Michaela Ondrejkovičová 

             

          • Červené stužky

            4. 12. 2023

            1. december   je Svetový deň boja proti AIDS. Jeho symbolom sú červené stužky, ktoré sme si aj my  1. decembra pripli na znak spoluúčasti a podpory takto chorých. Veľakrát sú to najmä nevinné deti. Našou túžbou je naučiť sa pozerať na túto problematiku pozitívnymi očami a naučiť zaujať mladých ľudí pozitívny postoj aj v ťažkostiach a problémoch dnešnej doby k vlastnému zdraviu a životu, ako aj k zdraviu a životu druhých.

            A   Aktuálny problém?
            I     Individuálny problém?
            D   Dlhodobý problém?
            S    Spoločenský problém?

            AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka aj Slovenska a každého jedného z nás. Kampaň nie je spojená s finančnou zbierkou, podporuje sa iba nosením červenej stužky. Tento rok ich medzi študentov priniesli žiaci I. A triedy.

             

            Mgr. Ivana Virsiková

          • OADUDOVA ocenená na Národnej konferencii eTwinning

            1. 12. 2023

            Dňa 29.11. sa v priestoroch Kongresovej sály Žilinského samosprávneho kraja konala Národná konferencia eTwinning 2023 zameraná na tému Inovácií a vzdelávania. Konferenciu otvorila svojím príhovorom pani županka Erika Jurinová a po nej Jozef Ristvej, prorektor pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA. 

             

            Medzi ďalších prednášajúcich patrili:

            • Martin Kríž, generálny riaditeľ sekcie predprimárneho a základného vzdelávania, riaditeľ odboru kurikula a inovácií vo vzdelávaní MŠVVaŠ SR,
            • Kornélia Lohyňová, európska ambasádorka eTwinning, finalistka súťaže Učiteľ Slovenska,
            • Dávid Králik, mentor, kouč, lektor v Mentória,
            • Zuzana Tkáčová, držiteľka titulu Učiteľ Slovenska 2018, 
            • Marcel Prievozník, európsky ambasádor eTwinning, expert na
              technológie vo vzdelávaní, 
            • Naďa Cisárová, sektorová garantka NA Erasmus+, SAAIC, Bratislava

            Dozvedeli sme sa viac o zmenách vo vzdelávaní, o tom, ako sa školy menia zvnútra a tiež o používaní umelej inteligencie vo vzdelávaní a v projektoch eTwinning.

            Počas konferencie boli ocenené najlepšie projekty eTwinning za uplynulý školský rok a odovzdané ocenenia eTwinning School 2023-2024.

            Naša škola získala hneď obe tieto ocenenia. Za vynikajúce výsledky v dvojročnej projektovej práci získala ocenenie Škola eTwinning 2023-2024 a za projekt English eGrammar získala 1.miesto v národnej súťaži eTwinning v kategórii Stredné školy

            Ocenenie za svoju prácu si prevzala aj koordinátorka eTwinningových projektov a zakladateľka projektu English eGrammar PaedDr. Ivana Bršťáková

          • OLYMPIÁDA Z NEMECKÉHO JAZYKA - ŠKOLSKÉ KOLO

            1. 12. 2023

            Spomedzi najodvážnejších germanistov školského kola Olympiády z nemeckého jazyka sa v prvej trojke umiestnili

            VÍŤAZI V  KATEGÓRII            2A      

            1. miesto         Juraj Havrila                          II. F

            2. miesto         Ndeye Khady Sarr                 II. F

            3. miesto         Dominik Varga                       II. A

             

                          GRATULUJEME !

            Mgr. Matejová

          • Projekt Softskills

            30. 11. 2023

            Žiaci štvrtých ročníkov sa zúčastnili prednášky, kde im bola pánom Kováčom predstavená  možnosť zúčastniť sa bezplatného vzdelávania, ktoré zahŕňa nasledujúce témy:

            - time management

            - obchodná a jednoduchá psychológia 

            - tvorba formálnych a neformálnych vzťahov 

            - základy finančnej gramotnosti 

            - praktické porovnanie zamestnania a podnikania 

            Počas prednášky lektor žiakom vysvetlil  mnoho ďalších zručností mladého človeka vstupujúceho na trh práce, ktoré bude môcť na školeniach rozvinúť a využívať v pracovnom ale aj osobnom živote. Ďakujeme za skvelú príležitosť.

            Štvrtáci

          • Otvorili sme brány našej školy

            29. 11. 2023

            Dňa 29. novembra 2023 v čase od 8:30 do 14:00 h sa otvorili brány Obchodnej akadémie, Dudova pre záujemcov o štúdium na našej škole. Viac ako 500 žiakov a ich rodičov sa prišlo na vlastné oči presvedčiť o kvalitách štúdia u nás.

            Skupinky sprevádzali žiačky a žiaci našej školy, ktorí predstavili moderné priestory našej školy. Kolegyne a kolegovia z pedagogického zboru ochotne zodpovedali otázky ohľadom štúdia v odboroch obchodnej akadémie i bilingválneho odboru. Pani ekonómka vo vestibule prezentovala úspešné Erasmus+ projekty, vďaka ktorým naši žiaci môžu zadarmo vycestovať do slnečného Španielska či Portugalska.

            Teší nás, že o Obchodnú akadémiu na Dudovej v Petržalke je zo strany žiakov a rodičov taký záujem. Sme aj v budúcom školskom roku pripravení otvoriť 3 triedy obchodnej akadémie a 2 triedy bilingválnej obchodnej akadémie.

            Pokojne si môžete podať ku nám aj dve prihlášky – jednu pre odbor 6317 M obchodná akadémia a jednu pre odbor 6317 M 74 obchodná akadémia – bilingválne štúdium (slovensko-anglické). Vzorové testy z prijímačiek minulých rokov nájdete na stránke www.oadudova.sk v sekcii Uchádzači o štúdium – Vzorové testy.

            Ďakujeme za návštevu všetkým návštevníkom, rovnako aj kolegyniam, kolegom za organizáciu a v neposlednom rade i žiakom.

            vedenie školy

          • Kyberšikana

            29. 11. 2023

            V dňoch 10. a 28. novembra 2023 sa vo všetkých triedach prvého ročníka uskutočnila prednáška o kyberšikane pod vedením pani kpt. Mgr. Gabriely Grísovej z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Jej cieľom bolo poučiť žiakov o tom, čo je to šikana v kyberpriestore a ako sa dá voči nej účinne brániť. Šikanovanie nie je iba neetickým správaním, ale aj trestným činom. Veríme, že žiaci si z tejto prednášky odniesli mnoho zaujímavých informácií, ktoré im pomôžu bezpečnejšie sa pohybovať v online priestore. 

             

            Mgr. Iveta Litterová - koordinátorka prevencie

          • Odborná prednáška

            28. 11. 2023

            Dňa 27. 11. 2023 za žiaci IV. C triedy zúčastnili prednášky na tému Účtovná uzávierka a účtovná závierka, ktorú pre nás pripravila pani Martina Kristeľ zo spoločnosti LeitnerLeitner Tax, s. r. o. 

            V úvode nám predstavila spoločnosť, predmet podnikania spoločnosti a pôsobenie na trhu. 

            Prednáška bola zameraná na zdôraznenie osobitností pri zostavení účtovnej závierky a upozornila nás aj na zmeny. 

            Okrem základných vedomostí o účtovnej uzávierke a účtovnej závierke, ktoré potrebuje poznať každý účtovník účtujúci v sústave podvojného účtovníctva, nám ukázala aj praktický príklad. 

            Ďakujeme za cenné informácie a tešíme sa na pokračovanie prednášok v novom kalendárnom roku 2024. 

             Ing. Martina Kabová

          • Informatická súťaž iBobor

            24. 11. 2023

            V druhom novembrovom týždni sa na našej Obchodnej akadémii Dudova uskutočnila celoslovenská informatická súťaž iBobor. Súťažili študenti  prvých a druhých ročníkov v kategórií Junior. Celkový počet prihlásených študentov  v rámci  Slovenska  bolo viac ako 12 000. Naši  študenti  sú  v prvej  2 000 - ke, čo je super! A ako sa im darilo si môžete pozrieť:

                      Gabriel Paulíny                                1.C                       97,48 %

                      Samuel Žúbor                                   2.C                       93,24 %

                      Adam Sirota                                     1.F                        90,97 %

                      Dominik Varga                                 2.A                       90,97 %

                      Veronika Krihová                              1.F                        88.64 %

                      Martin Jakubík                                 2.F                        85,97 %

                      Laura Tantošová                               2.F                        85,97 %

                      Adam Kováč                                     1.F                        85,35 %

                      Adrian Drobec                                  2.B                       84.78 %

                      Lea Schwarczová                              1.F                        83,49 %

             

            Všetkým súťažiacim ďakujem za účasť a vyrovnaný boj a víťazom blahoželám.

             

            Martin Minárik

          • 13. ročník majstrovstiev Európy vo Francúzsku v Antibes

            24. 11. 2023

            Karin Mozovej, žiačke III.A sa podarilo získať prvé miesto v kategórii 16 - 17 rokov v kata ( forma tieňového boja, detailná choreografia boja s fiktívnymi protivníkmi útočiacimi na cvičiaceho z rozličných strán). Útočné a obranné techniky, kryty, kroky, obrátky, kopy i údery sú v kata skĺbené do presného sledu s ustáleným rytmom i pôdorysom vykonávania.

            Druhé miesto získali dievčatá v kategórii 18 - 21 rokov v kata team (techniky vykonané s presným časovým synchronizovaným zladením naraz u troch cvičencov).

            Na tomto podujatí bola slovenská výprava veľmi úspešná a stala sa tak 2. najúspešnejšou  zo všetkých zúčastnených federácií.

            KARIN, BLAHOŽELÁME!

            Kolektív učiteľov a žiakov obchodnej akadémie.

          • Dvere v učebni C13 sú otvorené pre všetkých

            23. 11. 2023

            Veľmi málo škôl sa môže pochváliť miestnosťou, akú máme my na OA Dudova. Vďaka projektu Mením na zeleň 2023 od Nadácie ZSE sa nám podarilo zafinancovať a otvoriť projektovú miestnosť s názvom Second chance hut. 

            Čo sa dá v Second chance hut robiť? 

            Počas prestávok, vybraných hodín a popoludní každý štvrtok od 14:30 môžete prísť a opraviť si oblečenie, skrátiť nohavice, prišiť gombík, ušiť si niečo nové, naučiť sa štrikovať alebo háčkovať. Alebo si prísť iba tak sadnúť a zrelaxovať do priestoru ( čoskoro) plného zelene. 

            Novinky a informácie o pripravovaných workshopoch pravidelne uverejňujeme na Instagrame. Dajte nám follow na @thriftgurududova a budete v obraze. 

            Tešíme sa na každý váš záujem a návštevu v miestnosti C13. :) 

             

            Miša Malinkovičová

          • Študentská firma glassArt, š.f.

            22. 11. 2023

            USTANOVUJÚCE VALNÉ ZHROMAŽDENIE

            Je nám cťou, že študentská firma glassArt, š.f., ktorá vznikla v rámci predmetu aplikovaná ekonómia, mohla dňa 21.11.2023 privítať svojich akcionárov na prvom valnom zhromaždení.

            Predmetom podnikateľskej činnosti glassArt, š.f. je výroba umeleckého produktu, vytvárajúceho jedinečnú kombináciu rozbitých fliaš, epoxidovej živice a rámu. GlassArt môže slúžiť ako dekoratívny umelecký kúsok. Je vhodný do rôznych interiérov a štýlov. Toto umelecké dielo je unikátne nielen svojou vzhľadovou originalitou, ale aj tým, že každý kus je vytvorený ručne a neexistujú dva identické kusy. Je ideálny pre tých, ktorí hľadajú umelecký kúsok, ktorý pridáva do ich prostredia eleganciu a originalitu. Je tiež vynikajúcim spôsobom ako prepojiť krehkosť a krásu skla s trvanlivosťou moderných materiálov. Zároveň kladieme vysoký dôraz na ekológiu a spoločensky zodpovedné podnikanie, nakoľko vo výrobnom procese recyklujeme použité sklenené fľaše a vdychujeme im nový život.

            Našim akcionárom ďakujeme za prejavenú dôveru a za úspešné odhlasovanie jednotlivých bodov programu valného zhromaždenia. Pripájame zároveň odkaz na stanovy glassArt, š.f.

            Bližšie informácie o možnostiach výberu glassArt obrazov (typizované alebo na mieru podľa požiadaviek zákazníka), cene a dodaní nájdete na našom instagramovom profile glassart.sk alebo nás môžete kontaktovať e-mailom na glassartsk@gmail.com

          • Rozbehni sa!

            21. 11. 2023

            V utorok, 14.11.2023, sa v rámci projektu Rozbehni sa! žiaci 3. B zúčastnili workshopu, na ktorom mali možnosť rozvinúť svoje podnikateľské schopnosti. Workshop bol rozdelený na 5 častí, pričom každá časť sa venovala inému aspektu začínajúceho podnikania.

            Žiaci sa dozvedeli viac o tom ako:

            • posúdiť, ktorý nápad je vhodný pre začiatočníka v podnikaní,
            • vytvárať biznis modely a odlišovať nápad od konkurencie,
            • spočítať náklady a nastaviť cenu za svoje produkty,
            • zrealizovať prieskum a vylepšiť svoj nápad tipmi od zákazníkov,
            • vytvoriť webstránku, aby zaujala potenciálnych zákazníkov.

            Ing. Michaela Ondrejkovičová

          • NA ERASMUS+ V ŠPANIELSKEJ BARCELONE SA NEDÁ ZABUDNÚŤ...

            20. 11. 2023

            V dňoch 6. - 12. 11. 2023 sa vyučujúca španielskeho jazyka Mgr. Zuzana Prokopová zúčastnila učiteľskej mobility Erasmus+ KA1 prostredníctvom medzinárodného kurzu Resilience and well-being strenghts for teachers (Odolnosť a techniky pre udržanie duševnej pohody pre učiteľov) v anglickom jazyku v nádhernej Barcelone.

            Spolu s ďalšími stredoškolskými učiteľmi z európskych krajín ako Nemecko, Chorvátsko či Poľsko si počas prvého dňa predstavili svoje vzdelávacie inštitúcie a systémy, a od druhého dňa pokračovali nadobúdaním predovšetkým praktických zručností v spomínanej téme. Kurz prebiehal v historickej budove neďaleko známej turistickej ulice La Rambla, ale nielen tam, účastníci navštívili aj historickú budovu barcelonskej univerzity a jej botanickú záhradu, kde precvičovali techniky pozorovania a mindfulness.

            Obsah kurzu bol založený na výskumoch z oblasti pozitívnej psychológie, ktorá kladie dôraz na duševnú pohodu, poznanie emócií a prácu s nimi, manažment stresu, asertívnu komunikáciu, ale predovšetkým na poznanie svojich silných stránok a pozitívnych vlastností, ktoré učiteľom aj študentom dovoľujú zvýšiť svoje sebavedomie, a byť tak odolnejší voči stresovým situáciám. Kurzom sprevádzala skúsená talianska lektorka a psychologička žijúca v Barcelona – Marta Madolini.

            Existuje v Európe krajšie miesto na absolvovanie podobného kurzu než je Barcelona? Hľadali by sme asi ťažko... Účastníci sa v popoludňajších hodinách venovali poznávaniu mesta, ktoré predstavuje unikát katalánskeho architektonického modernizmu v Európe a navštívili pamiatky známeho architekta Antonia Gaudího ako napr. chrám Sagrada Familia, mestský park Parque Guell, modernistické domy Casa Milá, Casa Batlló, barcelonský prístav, katedrálu, ochutnali churros con chocolate, a to všetko za príjemného teplého jesenného počasia.

            Veríme, že po kurze sa všetci zúčastnení vrátili domov pripravení rozširovať pozitívne nastavenie získané na týchto praktických stretnutiach.

            Mgr. Zuzana Prokopová

          • Deň boja za slobodu a demokraciu - 17. november

            16. 11. 2023

            Ústav pamäti národa pod názvom Festival slobody pod pyramídou pripravil pre študentov stredných škôl podujatie v budove RTVS - obrátenej pyramíde. Pri príležitosti 17. novembra sa ho zúčastnili študenti II.A a II.C.  Podujatie bolo spojené s premietaním nového dokumentárneho  filmu Malý svet pravdy, ktorý zachytáva spôsob tvorby a distribúcie samizdatov pred rokom 1989. Po pozretí filmu si naši žiaci vypočuli rozhlasovú hru a diskusie, ktoré zároveň vysielali naživo na rozhlasovej stanici Devín. Zoznámenie sa s témami, ktoré sa týkajú tohto obdobia, napr. Tábory nútenej práce a Súdna a mimosúdna perzekúcia, je určite dôležité.

            Mgr. Virsiková

          • Umelá inteligenia a online marketing v praxi

            14. 11. 2023

            Žiaci IV. E na predmete marketing mali možnosť dozvedieť sa zaujímavé informácie z prostredia umelej inteligencie. Peter Gažo - google expert, diskutoval so žiakmi  na témy: Tvorba a optimalizácia reklamných kampaní na Google, vývoj aplikácií, webdesign, reklama na sociálnych sieťach.

            Zodpovedal na otázky, ktoré sa žiaci pýtali a zaujímali ohľadom online marketingu, Tik Toku, Idea makerov, sociálnych sietí FB, instagramu a iné.

            Ďakujeme za príležitosť dozvedieť sa viac zo sveta sociálnych médií.

            Mgr. Iva Berešová

    • Kontakty

      • Obchodná akadémia
      • 02/62 41 24 04 (sekretariát) 02/62 41 23 95 (vrátnica)
      • Dudova 4 851 02 Bratislava Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje