• DOMÁCE NÁSILIE

            1. 12. 2022

            je špecifické v tom, že k nemu dochádza v intímnych vzťahoch medzi najbližšími osobami a má hlboký dopad na celú rodinu. Ide o násilie, ktorého cieľom je ovládať alebo utláčať inú bytosť, a to ponižovaním a vyvolávaním strachu a to slovným, fyzickým, citovým či ekonomickým týraním. Obeť je vystavovaná násiliu zas a znova, pretože medzi ňou a páchateľom je blízky vzťah. 

            Obeťami násilia sa môžu stať deti, ženy, muži, a to v akomkoľvek veku. Štatistiky však poukazujú, že až v 95% prípadoch sú obeťami domáceho násilia ženy.

            Naši žiaci 1. ročníka sa na prednáške Mgr, kpt. Grísovej ( PZ Námestie hraničiarov) dozvedeli odpovede na otázky: Ako môžeme pomôcť obeti násilia, Čo robiť, ak sme obeťou násilia, Na koho sa obrátiť v prípade domáceho násilia?

            Mgr. Iveta Trandžíková - koordinátor prevencie

          • Červené stužky

            1. 12. 2022

            1. december   je Svetový deň boja proti AIDS. Jeho symbolom sú červené stužky, ktoré si aj my môžeme 1. decembra pripnúť na znak spoluúčasti a podpory takto chorých. Veľakrát sú to najmä nevinné deti. Našou túžbou je naučiť sa pozerať na túto problematiku pozitívnymi očami a naučiť zaujať mladých ľudí pozitívny postoj aj v ťažkostiach a problémoch dnešnej doby k vlastnému zdraviu a životu, ako aj k zdraviu a životu druhých.

            A   Aktuálny problém?
            I     Individuálny problém?
            D   Dlhodobý problém?
            S    Spoločenský problém?

            AIDS je celosvetový problém, ktorý sa dotýka aj Slovenska a každého jedného z nás.

            Stužky budú rozdávať žiačky IV.B triedy ráno pri vrátnici školy. Kampaň nie je spojená s finančnou zbierkou, podporuje sa iba nosením červenej stužky.

            Mgr. Ivana Virsiková

    • Kontakty

      • Obchodná akadémia
      • 02/62 41 24 04 (sekretariát) 02/62 41 23 95 (vrátnica)
      • Dudova 4 851 02 Bratislava Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje